"We mogen gelukkig weer naar ons NEC!" Dat zullen veel supporters denken na de blamage van ons Oranje in en tegen IJsland. Dit weekend neemt NEC het zondag in de eigen Goffert op tegen FC Den Bosch. De ontmoeting met de Brabanders zal om 14.30 uur aanvangen en wordt geleid door Kevin Blom.
Na een interlandonderbreking van een week, waarin Nederland met moeite van Kazachstan won en kansloos kopje onder ging tegen IJsland, moeten de mannen van Ruud Brood er weer staan zondag. De laatste competitiewedstrijd die de Nijmegenaren speelden staat bij iedereen nog vers in het geheugen. NEC pakte de eerste periodetitel van dit seizoen door met 1-2 te winnen in en tegen Almere. Alireza Jahankbahsh (winnaar Bronzen Stier) zette NEC met een fantastische hak op voorsprong en na rust verdubbelde NEC-topscorer Sjoerd Ars de voorsprong. Almere deed nog wel wat terug, maar het was te laat om er een resultaat uit te slepen.
Tegenstander FC Den Bosch speelt tot nu toe een middelmatig seizoen.  Waar vorig jaar nog om promotie/degradatiewedstrijden werd gespeeld, staat men nu op een dertiende plaats met 11 punten uit 9 duels en een doelsaldo van 0. Maar in de Jupiler League is niks onmogelijk, zo blijkt. Zo is het verschil met nummer vijf Sparta echter maar vijf punten. Er is dus nog alles mogelijk dit seizoen voor de mannen van trainer Ruud Kaiser. De laatste wedstrijd die FC Den Bosch speelde vond plaats in de eigen Vliert tegen De Graafschap. De Bosschenaren verloren verrassend met 1-2. Van de tot nu toe 11 bij elkaar gesprokkelde punten won FC Den Bosch daarentegen nog géén enkele uitwedstrijd. Er werd verloren van Sparta en Jong PSV, maar tegen FC Emmen en FC Volendam werd er knap gelijk gespeeld. Men aast dus op de eerste uitoverwinning van het seizoen.
Hoe anders is het seizoen vooralsnog voor NEC. De mannen van trainer Ruud Brood gaan fier aan kop in de Jupiler League. Met inmiddels een periodetitel op zak en 24 punten uit 9 duels haalt men bijna de maximale score. Ook het doelsaldo van 23 voor en 5 tegen spreekt boekdelen. Echter is het van belang dat onderschatting geen rol gaat spelen en dat er geen gemakzucht in de ploeg sluipt. In de eigen Goffert met de twaalfde man erachter moet er simpelweg ‘gewoon’ gewonnen worden wil men uitzicht houden op het kampioenschap.
Tegen FC Den Bosch zullen de Nijmegenaren met een vrijwel fitte en volledige selectie aantreden. Alleen Paco van Moorsel is nog een twijfelgeval. Navarone Foor lijkt waarschijnlijk daardoor weer achter de spitsen te gaan spelen en zullen de flanken worden bezet door Jahanbakhsh en Limbombe. NEC mist daarentegen wel verdedigende middenvelder Tom Daemen. Hij liep tegen Almere City FC tegen zijn vijfde (!) gele kaart van het seizoen aan en is daardoor automatisch voor één duel geschorst. Zijn vervanger voor zondag is Gravenbeek.
Na de wedstrijd NEC – FC Den Bosch is er na afloop het eerste SV-feest. Dit zal plaatsvinden onder de Gofferttribune, oftewel, het SV-plein.
Vermoedelijke opstelling NEC: Smits; Appiah, Van Eijden, Haitz, Conboy; Gravenbeek, Breinburg, Foor; Jahanbakhsh, Ars, Limbombe