Binnen acht dagen kan NEC de strijd om de positie ‘nummer 1 van Gelderland’ in haar voordeel beslechten. Alvorens de equipe van Wiljan Vloet afreist naar Arnhem, wordt De Graafschap ontvangen. Normaliter de meer eenvoudige wedstrijd van de twee, op dit moment zijn de Superboeren echter de grootste concurrent voor de eretitel.

De Gelderse broer uit de Achterhoek vertoont momenteel veel gelijkenissen met NEC. Zo is er een jonge spelersgroep, krijgt de eigen jeugd bij beide teams volop de kans en staat NEC slechts dankzij het betere doelsaldo een plaats hoger op de ranglijst. Trainer Darije Kalezic heeft zijn werk uitstekend gedaan maar NEC-icoon Leen Looyen wil de Bosniër door de voordeur een vertrek gunnen. De wegen tussen de voormalig speler en de Zebra’s scheiden dus aan het einde van het seizoen; Erik ten Hag en Erwin Koeman worden in het geruchtencircuit het meest genoemd als mogelijke opvolgers.
De Graafschap, normaliter spelend met twee spitsen en gekenmerkt door een hardwerkend middenveld (Rose, Meijer, Jungsläger) mist naast laatstgenoemde wegens een blessure, ook de basisspelers Hersi (knieblessure) en De Ridder (schorsing). Vooral de laatste is erg op dreef en drijft regelmatig tegenstanders tot wanhoop met zijn acties en demarrages. Zekere frontsoldaat is topscorer Rydel Poepon (11 goals) waarschijnlijk bijgestaan door de talentvolle Hugo Bargas. De Franse Argentijn zou bij veel Eredivisieclubs kunnen rekenen op een basisplaats maar valt vooralsnog niet in de smaak bij Kalezic.
In Nederland is de Nijmeegse frontsoldaat inmiddels wel bekend. Björn Vleminckx scoorde aan de lopende band en staat nog steeds bovenaan de topscorerslijst van de Eredivisie, onder meer door een hattrick in de uitwedstrijd op de Vijverberg. Daar waar slechts ook Ajax wist te winnen bij de Superboeren miste Vleminckx ook nog een penalty. Dit ‘zekere’ doelpunt komt hij nog tekort om het Eredivisie-clubrecord van Hans Venneker te evenaren. Een volgende goal zou de noeste Belg zelfs de geschiedenisboeken in schieten. Vleminckx ontbreekt echter vanwege een liesblessure.