Morgenmiddag staat er een echte Gelderse clash op het programma. In het eigen Goffertstadion neemt de regerend kampioen van de Jupiler League het op tegen De Graafschap uit Doetinchem. Het duel met de Superboeren zal om 14.30 uur aanvangen en wordt geleid door de heer Manschot.
Oss-uit
De laatste wedstrijd die NEC speelde was tegen FC Oss. De wedstrijd tegen de Brabanders was tevens het duel vlak na het kampioensduel tegen Sparta. Op Tweede Paasdag won NEC misschien ietwat onverdiend met 1-2 door twee goals van Cristian Santos. De man in bloedvorm poetste de 1-0 achterstand weg met een fraaie schuiver. In de blessuretijd van het duel tekende hij zelfs voor de winnende treffer. Een voorzet vanaf links werd met zijn kop feilloos ingekopt en kopte NEC zo naar de dertiende zege op rij.
De Graafschap
De Superboeren kennen een uitermatend belabberd seizoen. Waar iedereen in Doetinchem en omgeving rekende op het veilg stellen van de play-offs voor eventuele promotie, bivakkeren de mannen van trainer Jan Vreman op de achtste plaats van de ranglijst en is de achterstand op plek zes en zeven vier punten. De laatste vijf wedstrijden zullen de Superboeren alles moeten geven om enig resultaat te boeken waardoor play-offs spelen een zekerheid is, want de derde en laatste periode titel grijpen lijkt onmogelijk. De laatste wedstrijd die De Graafschap speelde was tegen FC Volendam. In de eigen Vijverberg gingen de jongens uit het vissersdorp er met de drie punten vandoor. Een paar dagen eerder, op 3 april, ging men ook kopje onder bij laagvlieger Helmond Sport. In Brabant verloor men met 2-1.
Historie
NEC – De Graafschap en De Graafschap – NEC is in het verleden vaak gespeeld. De mooiste wedstrijden hebben we even op een rijtje gezet. Op 6 november 2010 won NEC met 1-4 in Doetinchem dankzij een hattrick van Belg Björn Vleminckx. Een monsterzege. Nog nooit won NEC met zoveel goals in Doetinchem. Een seizoen later was het Leroy George dat NEC naar de overwinning schoot in eigen huis; 1-0. Weer een seizoen later, op 1 april 2012, wonnen de Nijmegenaren opnieuw hun thuisduel. Het werd 2-0 dankzij goals van Lasse Schöne en Zeefuik. De laatste confrontatie stond een half jaar geleden op het programma. Op 28 september 2014 boekte NEC een reguliere zege in Doetinchem. Dankzij een wonderschone vrije trap van Limbombe ging NEC aan de leiding en in het tweede bedrijf schoot Émilsson NEC naar de uiteindelijke 0-2 overwinning.
Wedstrijdselectie
Ruud Brood kan na het bereiken van het kampioenschap soms wat spelers rust gunnen. Zo speelden Jahanbakhsh, Ars, Conboy en Gravenbeek allen niet mee tegen FC Oss. Naar aller waarschijnlijkheid zullen Jahanbakhsh en Gravenbeek ook niet van de partij zijn tegen De Graafschap. Leiwakabessy en Limbombe zijn twijfelgevallen. Van Moorsel zal de plek op het middenveld overnemen van Foor. Diezelfde Foor zal samen met Santos een linie opschuiven. Tobias Haitz zal centraal starten, Appiah vervangt Gravenbeek en Conboy verhuisd naar de linkerkant, indien “Leiwa” niet fit genoeg wordt bevonden.
Vermoedelijke opstelling NEC: Smits; Appiah, van Eijden, Haitz, Conboy; Daemen, Breinburg, Van Moorsel; Foor, Ars, Santos