Vrijdag staat er opnieuw een uitwedstrijd voor NEC op de rol. Ditmaal reizen de Nijmegenaren af naar Kerkrade voor de ontmoeting met Roda JC. De Limburgers staan qua punten op gelijke hoogte met NEC, maar kregen in de afgelopen twee wedstrijden meer doelpunten tegen. Om 20.00 zal de bal in het Parkstad Limburg stadion gaan rollen.

Afgelopen maandag stond het elftal van trainerstrio Francois Gesthuizen, Adrie Bogers en Rogier Meijer nog op het veld van De Toekomst. NEC keek tegen Jong Ajax al na zes minuten tegen een achterstand aan. Mattijs Branderhorst kon een afstandsschot niet goed verwerken waardoor Traoré de rebound makkelijk intikte. Dankzij goals van Sven Braken en Anthony Musaba, na goede assists van Randy Wolters, stond het bij rust 1-2 in het voordeel van NEC. Na rust maakten de Nijmegenaren een machteloze indruk. Jong Ajax scoorde twee keer (3-2) en kreeg in de slotfase de uitgelezen kans op 4-2. Branderhorst pakte de penalty van Victor Jensen echter. In de laatste minuut van de blessuretijd wisten de Nijmegenaren alsnog een punt uit het vuur te slepen. Josef Kvida kreeg de bal na een corner in zijn voeten en trof het doel. Eindstand in Amsterdam: 3-3.

In de Jarda Podcast lieten wij onder meer ons licht schijnen op de ontmoeting met Jong Ajax, Randy Wolters en nieuwste aanwinst Tom van de Looi.

De tegenstander
Roda JC staat na twee gespeelde wedstrijden op de achttiende plaats in de Eerste Divisie. Tegen Almere City pakte ze tot dusver hun enige punt van dit seizoen en afgelopen vrijdag werd er in en tegen Volendam met 4-0 verloren. Roda JC kende vorig jaar een belabberd seizoen en eindigde op de dertiende plaats zonder ticket voor de play-offs. Ook financieel gezien gaat het geruime tijd slecht en dinsdag kwam het nieuws naar buiten dat de beoogde nieuwe directeur toch niet voor Roda JC kiest. Er staan een hoop vacatures open in Kerkrade. Sinds kort is die van eigenaar wel opgevuld, namelijk door een Mexicaanse investeerder.

Eerdere edities
De meest recente ontmoeting met de Limburgers was in maart van dit jaar. In de Goffert werd het enige doelpunt gemaakt door Jordy Bruijn waardoor de drie punten in Nijmegen bleven. Ook bij de laatste ontmoeting in Kerkrade trok NEC aan het langste eind, toen werd het 2-3. De doelpunten werden aan Nijmeegse kant gemaakt door Jonathan Okita, Sven Braken en Anass Achahbar.

De wedstrijd

Vrijdag zal Allard Lindhout om 20.00 het eerste fluitsignaal laten klinken in het Parkstad Limburg stadion. Ben je er vrijdag in Kerkrade niet bij maar wil je niets missen van de wedstrijd? Wij houden je graag op de hoogte via ons liveblog, Twitterkanaal en op de radio via RN7. FOX Sports zendt de wedstrijd uit op kanaal 2.

Foto: Rob Koppers