Na een bewogen week hervat NEC de competitie maandagavond met een bezoek aan Jong PSV. De club greep hardhandig in door Jack de Gier en Patrick Pothuizen weg te sturen en ervoor te kiezen om met Ron de Groot, Adrie Bogers en Rogier Meijer het seizoen af te maken. Met nog zes duels te gaan moet NEC onder het trainersdrietal voor een inhaalslag gaan zorgen.

Zo gaat NEC maandag opnieuw in het Jan Louwers Stadion van FC Eindhoven op jacht naar eerherstel. Nog niet zo lang geleden, op 13 januari, trad NEC voor het eerst na de winterstop aan. Daarvoor had de ploeg van De Gier een trainingskamp in Spanje achter de rug en leken alle ingrediënten aanwezig voor een ommekeer. Het werd een nieuwe deceptie: 3-2. Daarna werd wel de reeks van negen duels ongeslagen neergezet, die twee weken geleden werd doorbroken door Sparta (1-0).

Exit De Gier
Verliezen op bezoek bij Sparta, de nummer twee, kan nog enigszins, maar thuis tegen Jong Ajax stelde NEC vervolgens weer teleur. De rode kaart voor Joey van den Berg hielp niet bepaald mee. De Amsterdammers wonnen in de slotfase met 1-2 en Van den Berg moet drie duels missen. Hij is er maandag tegen Jong PSV en vrijdag tegen Helmond Sport niet bij. De reserve-aanvoerder miste ook het duel met Jong AZ van afgelopen maandag. Het bleek de laatste wedstrijd van De Gier als trainer van NEC. De Nijmeegse formatie ging af: 4-0. Nog dezelfde avond stond het vertrek van de hoofdtrainer vast. Ook assistent Patrick Pothuizen ging weg.

Doordat de achterstand op de play-offplekken opliep tot vijf punten hadden algemeen directeur Wilco van Schaik en de raad van commissarissen het gevoel dat ze nu iets moesten doen. De Gier en Pothuizen maakten plaats voor De Groot en Meijer, die samen met de overgebleven Bogers in de komende zes duels voor een inhaalslag moeten zorgen bij NEC. Te beginnen maandag tegen Jong PSV, waartegen eerder dit seizoen thuis nog ternauwernood met 4-4 gelijk werd gespeeld.