NEC staat vrijdag om 20.00 tegenover Almere City in De Goffert. Eerder dit seizoen werd de uitwedstrijd met 1-0 verloren. Van de drie wedstrijden die de Almeerders speelden in februari, werden er evenveel gewonnen. Roda JC, Jong AZ en RKC delfden het onderspit. Toch veroverde NEC thuis altijd de drie punten tegen de ploeg uit de polder.

Afgelopen vrijdag toonde NEC veerkracht met het gelijkspel tegen Go Ahead Eagles. De toeschouwers zaten koud op hun stoel toen het eerste doelpunt al gemaakt werd. Al na 21 seconden keken de Nijmegenaren tegen een achterstand aan. En tien minuten later was ook de 2-0 een feit. Na een kwartier spelen deed Ferdy Druijf iets terug en bracht de stand via een penalty op 2-1. Jeroen Veldmate bracht het verschil weer op twee door Mattijs Branderhorst kansloos te laten bij een vrije trap. In de eerste helft zou nog twee keer gescoord worden. Joey van den Berg aan de kant van NEC en opnieuw Veldmate voor de Eagles. In de tweede helft was Druijf nogmaals trefzeker vanaf de stip en wist Mike Trésor Ndayishimiye zelfs de stand gelijk te trekken. De eindstand in deze bizarre wedstrijd: 4-4. Lees het volledige verslag hier.

De tegenstander
Almere City staat na 25 wedstrijden op de elfde plaats in de Eerste Divisie. Het verschil in punten met NEC is vijf. Bij winst vrijdag kunnen de Nijmegenaren het verschil dus verkleinen tot twee. Vorige week wist de ploeg onder de Italiaanse leiding van Michele Santoni de ongeslagen reeks van RKC te breken.

Tot dusver werd het affiche NEC – Almere City drie keer eerder gespeeld. Alle drie de keren werden de Almeerders zonder punten huiswaarts gestuurd. Zo ook in augustus 2017 toen de wedstrijd voor het laatst op het programma stond. De eindstand was toen 3-1 door twee doelpunten van Jordan Larsson en een doelpunt van Arnaut Groeneveld.

De wedstrijd
Na afloop van de wedstrijd van vrijdag zei Jack de Gier dat het grote klasse is om alsnog een punt uit het vuur te slepen maar dat er drie nodig zijn. Tegen Almere City kan NEC laten zien of het dat in huis heeft. Allard Lindhout is vrijdag om 20.00 de scheidsrechter van dienst. De wedstrijd wordt niet uitgezonden, des te meer reden om af te stemmen op het live verslag of luister de wedstrijd live via RN7.

Foto: Rob Koppers