Met nog vier wedstrijden op het programma deze jaargang neemt NEC het zondag in eigen huis op tegen Almere City. De ploeg die naast NEC en FC Oss ook een periodetitel binnen sleepte. De wedstrijd tegen de Almerenaren begint om 14.30 uur en staat onder leiding van Davy Otto.
NEC – De Graafschap
Vorige speelronde, wederom op een zondagmiddag, speelde NEC in eigen huis tegen De Graafschap. Het was de eerste thuiswedstrijd weer sinds de historische avond tegen Sparta Rotterdam. In een volle Goffert trok NEC uiteindelijk aan het langste eind: 2-0. Hoewel NEC niet op oorlogssterkte was tegen de Superboeren won het relatief eenvoudig. De goals kwamen op naam van Limbombe en Ars. Door de 30ste (!) zege van dit seizoen houdt NEC nog altijd zicht op de 100 punten en 100 doelpunten.
Almere City FC
De ploeg van trainer Fred Grim kent tot dusverre een prima seizoen. De mannen uit de Flevopolder bezetten de tiende plaats en hebben de tweede periodetitel op zak. Dit kwam mede door de fantastische resultaten die Almere boekten in die periode van het seizoen. Zo wonnen ze met 1-4 op bezoek bij Roda JC  en zelfs met 2-3 bij het altijd lastige FC Volendam. Ook RKC, Emmen, Fortuna en Jong PSV werden destijds redelijk eenvoudig over de knie gelegd. De laatste wedstrijden speelt men wisselvallig. Zo wisselt men goede met belabberde wedstrijden af. De laatste wedstrijd werd met 3-2 gewonnen van Sparta Rotterdam. Grote man aan Almere’s zijde was ex-NEC’er en jeugdproduct Vincent Janssen met drie doelpunten.
Eerder dit seizoen
Beide elftallen stonden dit seizoen al eens tegenover elkaar. Toen in Almere. Het werd uiteindelijk een bloedstollend spannende wedstrijd waarin NEC de eerste periode wist binnen te slepen. Het duel werd tevens gekenmerkt door kleine relletjes op de thuistribunes waardoor het spel een klein half uur stil lag. Maar de Nijmegenaren trokken er weinig van aan en zegevierden met 1-2. Goals kwamen op naam van Alireza Jahanbakhsh en Sjoerd Ars.
Wedstrijdselectie
Met nog vier wedstrijden te gaan deze jaargang heeft Ruud Brood nog altijd de beschikking over een voltallige selectie. Wie op welke plaats staat laat de coach waarschijnlijk nog in het midden. Waarschijnlijk zullen Jahanbakhsh en Conboy terugkeren in de selectie na afwezigheid tegen De Graafschap.
Vermoedelijke opstelling NEC: Smits; Gravenbeek, Van Eijden, Conboy; Leiwakabessy; Daemen, Breinburg/Foor, Santos; Jahanbakhsh, Ars, Limbombe