Zondagmiddag speelt NEC tegen Ajax haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Met een knappe uitzege op sc Heerenveen is NEC het seizoen uitstekend begonnen en hoopt het tegen Ajax de goede lijn door te trekken. Eenvoudig zal dat waarschijnlijk niet worden, de laatste overwinning tegen de regerend landskampioen dateert van 6 november 2005. Het competitieduel begint om 16:30 uur en staat onder leiding van arbiter Pieter Vink.
Ajax had in tegenstelling tot NEC niet de seizoensouverture waarop werd gehoopt. Wel was het lang de betere partij tegen AZ en kwam het dankzij een schitterende uithaal van Gregory van der Wiel op voorsprong. Toch keek het dankzij twee oplevingen van Jozy Altidore plots tegen een achterstand aan. De verdiende gelijkmaker kwam nog via Kolbeinn Sigthorsson, maar Ajax moest genoegen nemen met een punt.
Op dat moment had NEC al eenvoudig gewonnen bij sc Heerenveen. De defensie kende een solide wedstrijd en kwam nauwelijks in de problemen. Het is echter nog maar de vraag of deze zal blijven staan. Verdedigers Bram Nuytinck en Kevin Conboy, vorig seizoen vaste basisklanten, keren terug van een schorsing. Middenvelders Nick van der Velden en Youri Loen zijn vanwege blessures de enige afwezigen bij NEC. De overige linies zullen vermoedelijk ongewijzigd blijven.
Bij Ajax verscheen Ex-NEC’er Lasse Schone, vorig seizoen clubtopscorer bij NEC, vorige week aan de aftrap. Het is onzeker of dat zondag in het Goffertstadion ook het geval zal zijn. Sterspeler Christian Eriksen is weer fit en mede-nieuwkomer Tobias Sana liet tijdens zijn invalbeurt een goede indruk achter. Op Vurnon Anita hoeft Ajax dit seizoen niet meer te rekenen. De verdedigende middenvelder tekende donderdag een contract bij Newcastle United. Eyong Enoh zou zijn logische vervanger zijn, maar hij is niet inzetbaar vanwege een knieblessure.
Vorig seizoen eindigde de confrontatie tussen NEC en Ajax in Nijmegen in een 0-3 nederlaag. Miralem Sulejmani (2x) en Davy Klaassen maakten destijds de doelpunten voor de Amsterdammers.