Menig NEC-supporter zit na de historische overwinning op Vitesse van vorige week (0-1) waarschijnlijk nog in een roes, maar komend weekeinde wacht alweer een belangrijk competitieduel. In eigen huis zal het elftal van Alex Patoor de degens kruisen met directe concurrent ADO Den Daag, dat bij winst gepasseerd kan worden op de ranglijst.
Leroy George gaat sinds afgelopen zondag door het leven als een held voor de aanhang van NEC. De vleugelflitser was tegen Vitesse verantwoordelijk voor het enige doelpunt van de middag en bezorgde de Nijmeegse formatie daarmee haar eerste overwinning in Arnhem sinds 1979. Naast het bevredigende resultaat, zal ook de manier waarop NEC haar rivaal te kakken zetten in de Gelredome, trainer Pastoor hebben bekoord. De 45-jarige Amsterdammer zag zijn equipe gegroepeerd verdedigen, enkele uitstekende kansen creëren en uiteindelijk verdiend met 0-1 winnen.
De zege op Vitesse leverde Patoor en consorten behalve complimenten ook drie punten op. Zodoende is NEC opgeklommen naar een dertiende plaats en heeft het Roda JC Kerkrade, dat momenteel vertoeft op een negende stek, weer in het vizier. De Limburgers verdedigen een voorsprong van vijf punten op de Gelderse vereniging, die met haar twintig punten verder ook nog ADO (22), NAC Breda (21) en Heracles Alemlo (20) voor zich moet dulden.
In ADO stuiten de bespelers van De Goffert op een opponent die te kloppen valt. De Hagenezen, onder leiding van Maurice Steijn, presteerden in de eerste achttien competitiewedstrijden weliswaar beter dan de Nijmegenaren, maar komen op vreemde bodem uiterst moeizaam tot winst. ADO heeft al vijf uitduels op rij niet gewonnen in de Eredivisie en mist bovendien verdediger Ramon Leeuwin vanwege een schorsing. Bij NEC ontbreekt Abdisalam Ibrahim (schorsing), maar keert John Goossens terug in de wedstrijdselectie.
NEC – ADO Den Haag staat zondagmiddag onder leiding van scheidsrechter Maarten Ketting. De 28-jarige arbiter wordt in De Goffert bijgestaan door Dhr. Simons en Dhr. Langekamp. Dhr. Van den Kerkhof zal als vierde official fungeren in het treffen tussen de middenmoters.