Na een weekeinde zonder voetbal voor de meeste NEC-spelers mogen ze weer aan de bak! Zondagavond wacht het goed gestarte ADO Den Haag, zij bevinden zich op dit moment op plaats 8, met één punt meer dan NEC.
Er lijkt ontzettend veel veranderd in de Hofstad, maar dat valt wel mee. Er is slechts één aankoop gedaan en er zijn enkele spelers vertrokken, toch lijkt er een heel nieuw elftal te staan. Sinds André Wetzel de scepter zwaait is er echter een frisse wind gaan waaien bij zijn jeugdliefde. De geboren Hagenees kwam over van VVV en wilde de Haagse branie terug laten keren. Gedurende het seizoen kwam hij er achter dat het niet realistisch was om zowel de taak van technisch directeur te vervullen en hoofdcoach te zijn. Raymond Atteveld behoedde de ploeg vervolgens voor nacompetitie en zorgde voor wéér een jaar Eredivisie in Den Haag. Dat er een omslag in denken heeft plaatsgevonden is duidelijk. De groen-gelen spelen goed en altijd met een nodige portie vechtlust. Slecht de aankoop van Ricky van den Bergh (niet eens altijd basisspeler) was deze zomer een echte toevoeging. Toch hebben Wetzel en Atteveld het "goed neergezet". Lokale jongens als Lex Immers, Wesley Verhoek en harde werkers als Danny Buys en Aleksander Rankovic geven ADO een gezicht. Het doel is dan ook als club te groeien en het grote achterland van de stad Den Haag volledig te benutten. Wetzel heeft een proces gestart, ADO kan een club worden waar rekening mee moet worden gehouden.
In dat proces is Den Haag (op papier) NEC al zo goed als voorbij. Een groter stadion, een (vrijwel) gelijkwaardige begroting waar groei te bespeuren is maar nog geen klinkende resultaten. Ondanks de hogere positie heeft NEC in het land natuurlijk een beter imago op basis van haar prestaties de afgelopen jaren. Het moet wel een signaal zijn voor beleidsmakers en gemeentebestuurders dat de bouw van een nieuw stadion echt nodig is. NEC mist zondag sowieso de lang geblesseerden Schöne, Sibum en Otten, achter de naam van Niels Wellenberg staat een vraagteken. Wie zeker niet (fysiek) aanwezig zal zijn is Ron de Groot. De (enige echte) Bikkel werd deze week getroffen door hartproblemen en verdient zondag een hart onder de riem. Niet alleen van de supporters, maar ook zeker van de spelers!