Zaterdagavond neemt NEC het in de laatste thuiswedstrijd van 2016 op tegen ADO Den Haag. De wedstrijd tegen de Hagenezen, die zichzelf net boven de degradatieplaatsen – maar onder NEC – op plek vijftien terugvinden, vangt om 18.30 uur aan en wordt geleid door Jochem Kamphuis.

NEC speelde vorige week vrijdag op bezoek bij Heracles Almelo een prima wedstrijd, alleen keerde men met nul punten terug naar Nijmegen. Scoren blijft lastig voor rood-groen-zwarten. In de voorgaande vijftien wedstrijden scoorde NEC slechts dertien keer. Om het jaar goed af te sluiten, zouden drie punten én veel doelpunten tegen het in crisis verkerende ADO Den Haag zeer welkom zijn.

Vuile oorlog
Sinds de intrede van het Chinese United Vansen bij de Haagse club, heerst er eigenlijk alleen maar onvrede en onrust. Niemand weet waar het geld is en waar het blijft. Niemand weet wie er nu daadwerkelijk de investeerder is van de Hagenezen en niemand weet wat de toekomst brengt voor de Haagse club. Eerder deze week verscheen in de VI een artikel met harde woorden. “Als Den Haag en United Vansen op deze voet verder gaan, dan werkt het zichzelf richting de Jupiler League”, concludeert Voetbal International. Het zijn harde, maar rake woorden voor de club die sinds 2008 niet meer gedegradeerd zijn uit de Eredivisie.

Sportief gezien gaat het ook niet best met ADO. Van de laatste elf wedstrijden verloren ze er negen. Spits Mike Havenaar, vaak toch geprezen vanwege zijn neusje voor de goal, staat al elf wedstrijden droog. Vorige week versloeg FC Utrecht ADO eenvoudig met 0-2. De ploeg van trainer Zeljko Petrovic staat daardoor op de vijftiende plaats op de ranglijst en moet serieus rekening gaan houden met strijd tegen degradatie. Iets dat ze in Den Haag totaal niet gewend zijn.