Vrijdagavond speelt NEC in het Goffertstadion tegen ADO Den Haag. De laatste keer dat NEC in eigen huis wist te winnen, was vorig seizoen in de play-offs. Toen won het met 3-2 van aartsrivaal Vitesse. Het publiek wacht dit seizoen dus nog altijd op de eerste thuisoverwinning. Trainer Alex Pastoor hoopt dit tegen ADO te bewerkstelligen.

Vorige week verloor NEC twee keer van Feyenoord. Midweeks schakelden de Rotterdammers de ploeg van Pastoor uit in de KNVB-beker, door met 2-3 te winnen na verlenging. In het weekend was de doelpuntenmarge een stuk groter. Feyenoord won met maar liefst 5-1. Een grote schaduw over het duel was het uitvallen van Evander Sno. De middenvelder zat ineens op het veld met zijn hand op zijn borst en bleek achteraf last van hartritmestoornissen te hebben. Sno is tegen ADO nog niet inzetbaar, NEC wacht de resultaten van het onderzoek rondom zijn hartproblemen af.

Het spel in het uitduel in de Rotterdamse Kuip viel tegen. De ploeg kwam bij vlagen wel aan voetballen toe, maar het maken van doelpunten was een moeilijker verhaal. Feyenoord deed met Lex Immers en Graziano Pelle juist het tegenovergestelde en scoorde vijf goals. Vooral inzet en strijd lijken de spelers van NEC te missen. Een uitgelezen kans om dit recht te zetten, is in het thuisduel tegen ADO.

Tegenstander ADO pakte vorige week een punt in Almelo. In het onderlinge duel met Heracles vielen zes goals: 3-3. De Belgische scheidsrechter moest het ontgelden. Opmerkelijk was dat er drie strafschoppen werden gegeven in het duel. Met tien punten staat ADO op de zevende plek in de Eredivisie. Vorig jaar won NEC thuis met 2-0 van ADO. De inmiddels vertrokken Deen Lasse Schöne scoorde beide Nijmeegse treffers.

ADO-trainer Maurice Steijn kan geen beroep doen op Danny Holla. De middenvelder pakte tegen Heracles zijn vijfde gele kaart en is dus geschorst. Naar verwachting wordt hij vervangen door Kevin Visser. Aan NEC-zijde ontbreekt waarschijnlijk alleen Evander Sno. Geert Arend Roorda zal hem vervangen. Dit betekent dat Navarone Foor opnieuw op de ‘nummer 10’-positie starten.

De wedstrijd staat onder leiding van arbiter Ed Janssen. Zijn assistenten zijn de heren Inia en Vandeursen en de heer Van den Kerkhof fungeert als vierde official. Het duel begint om 20:00 uur.