Na de eclatante overwinning op het De Graafschap van Darije ‘NEC speelt resultaatvoetbal’ Kalezic mag trainer Wiljan vloet zich bewijzen tegen het aanvallende ADO van John van den Brom. Alle ingrediënten voor een leuke wedstrijd lijken aanwezig, zeker gelet op de doelsaldi van beide clubs. Zowel de NEC- als de ADO-fans zagen al 46 ballen (respectievelijk 24-22 om 23-23) het net invliegen. Het ongelijk van Kalezic is aangetoond, zondag is het aan de spelers om de supporters een spektakelstuk te bieden.
Wedstrijdinformatie:
Competitie: Eredivisie
Datum: Zondag 14 november 2010
Tijd: 14:30 uur
Scheidsrechter: Michel Winter
Stadion: McDos Goffertstadion (Nijmegen)
Laatste zege NEC: 14-04-2010, 2-3
Laatste zege ADO Den Haag: 15-03-2009, 3-0
Vorige week voegde ADO Den Haag aan haar verrassende seizoensstart een erg vroeg Sinterklaascadeautje toe. Met flitsend vleugelspel en hard werken werd Ajax in de ArenA verslagen. Grondlegger van dit succes is John van den Brom. Kenners zagen de stap naar Den Haag als een gevaarlijke. Van het rustige Apeldoorn naar de druistige hofstad is nogal een overgang. De oefenmeester wist echter ook in Den Haag zijn spelers te binden met goed voetbal in het traditionele Ajax-systeem zoals dat begin jaren negentig in Nederland vaste kost was.
De meest in het oog springende linie van de groen-gelen, die overigens hun uitduels doorgaans in het rood-groen-zwart spelen, is dan ook de aanval. Frantisek Kubik en Dmitry Bulykin kwamen deze zomer over van AS Trencin en Anderlecht en wisten direct een basisplaats te veroveren. De talentvolle Slowaak en de ervaren Rus staan garant voor doelpunten en opwindend spel. Vanaf rechts worden zij bediend door Wesley Verhoek, die opvallend genoeg op een haar na rond was met NEC in de zomer. Die interesse bleek terecht en, naar nu blijkt, ook het laatste moment dat Verhoek haalbaar bleek. Al snel stond de buitenspeler op acht assists en zijn vorm werd bevestigd door interesse van onder meer Ajax. Kort achter de drie aanvallers speelt ook ras-Hagenees Lex Immers om de voorhoede van nog meer power te voorzien.
De zwakke plek van de Ooievaars ligt vooral op de rechts- en linksbackplaats. Beide backs zijn dan ook niet zeker van hun basisplaats en vooralsnog is het stuivertje wisselen tussen Ammi, Bosschaart, Leeuwin en Pique. Vier spelers misten overigens nog geen wedstrijd: Lex Immers, Wesley Verhoek, Timothy Derijck en de jonge Jens Toornstra. De laatste speelt nog geen anderhalf jaar bij een profclub en bewijst dat een profcarrière niet altijd hoeft te starten bij een profopleiding.
Aan de opleiding bij NEC ligt het de laatste maanden ook niet. Met Bram Nuytinck, Jasper Cillessen, Mark Otten staan er doorgaans drie ‘eigen’ jongens in de basis. Vooral de basisplaats van Cillessen blijft bijzonder. In Nijmegen en omstreken lijkt niemand het meer over Gabor Babos te hebben, het grootste compliment wat de jonge Groesbeker kan krijgen. De doelman, afgelopen week in de papieren Voetbal International met een leuk interview, zal zich voorlopig geen zorgen hoeven maken om zijn carrière. Zijn optredens van de laatste weken laten zien dat NEC over een waardig opvolger beschikt als aanvoerder Babos besluit een stapje terug te doen.
Een andere opsteker voor de Nijmegenaren is de terugkeer op het trainingsveld van Leroy George. De rechtsbuiten, begon net zo effectief aan het seizoen als tegenstander Verhoek, maar werd tegen PSV uit de wedstrijd geschopt. De begaafde linkspoot zal waarschijnlijk fit genoeg zijn om op de bank plaats te nemen.