Aanstaande zondag staat dé streekderby op het programma. Waar voorheen vooral werd uit gekeken naar de wedstrijden tegen Vitesse, is het nu Achilles ’29 uit Groesbeek dat op bezoek komt in De Goffert. De wedstrijd tussen de nummer één en de nummer zeventien van de Jupiler League zal zondag om 14.30 uur aanvangen en staat onder leiding van Van den Kerkhof.
Telstar-uit
Een nipte, maar verdiende overwinning. Dat zal menig supporter gedacht hebben na het bezoek aan het Tata Steel-stadion. De wedstrijd tegen De Witte Leeuwen werd met 0-1 gewonnen dankzij een rake kopbal van Christian Santos. Enig smetje op het duel was de directe rode kaart van Alireza Jahanbakhsh. De Iraniër ging in de ogen van de arbiter door het lint door een elleboog  uit te delen en om vervolgens op de rug van de tegenstander te landen. Dat resulteerde in een schorsing van drie duels waarvan één voorwaardelijk. NEC en Jahanbakhsh waren het niet eens met het voorstel, waarna wikken en wegen toch besloten is de Iraniër één wedstrijd te schorsingen in plaats van twee. Een fikse opsteker voor trainer Ruud Brood die dus met het treffen van zijn oude ploeg ‘gewoon’ kan beschikken over de sterspeler.
Achilles ‘29
Achilles ’29 verkeert in een benarde situatie. Hoewel er twee keer op rij werd gewonnen van respectievelijk Helmond Sport en FC Den Bosch, bevinden de mannen van trainer Gesthuizen zich nog altijd in de onderste regionen van de Jupiler League. Het verschil met nummer 20, RKC Waalwijk, bedraagt slechts zes punten. Het streven van Achilles ’29 was om dit seizoen in de middenmoot te eindigen, maar dan zal er, hoe moeilijk dat ook is, toch uit een ander vaatje moeten worden getapt. De overstap maken van een amateurvereniging naar een betaald voetbalclub is moeilijk dan men denkt. Verder hebben de Groesbekers een punten aantal van 14 en een doelsaldo van -14.
NEC
In een week tijd herpakte NEC zich. Na het teleurstellende gelijkspel op De Toekomst werd er vervolgens kiezelhard afgerekend met Jong FC Twente. De Enschedeërs kregen met 5-1 aan de broek en ook Telstar werd verslagen met 0-1. De Nijmegenaren gaan nog altijd aan kop met 41 punten uit 16 duels en laten concurrenten Roda  JC, FC Eindhoven en FC Volendam voorlopig achter zich. Ook hebben de mannen van Ruud Brood een beter doelsaldo dan bovengenoemden. Aan de ranglijst gezien is NEC verplicht te winnen van de Groesbekers, maar de bal is rond en er zijn vaker rare uitslagen uit de koker gekomen.
Wedstrijdselecties

Zoals bekend zijn Paco van Moorsel, Marcel Appiah, Tobias Haitz en Kristian Émilsson allen nog niet inzetbaar voor NEC. Het viertal maakt fufore in hun herstel, maar zijn nog niet fit genoeg om deel te nemen aan de trainingen. Verder lijkt Brood te kiezen voor hetzelfde elftal dat afgelopen maandag Telstar versloeg, behalve dat er een alternatief moet komen voor de geschorste Jahanbakhsh. Waarschijnlijk verhuisd Santos naar de rechterflank en neemt Foor de ’10-positie’ over.

Collega-trainer Francois Gesthuizen kan voor het treffen met NEC over een fitte selectie beschikken en zal de spelers met een behoudende tactiek het veld in sturen.

Vermoedelijke opstelling NEC: Smits; Gravenbeek, van Eijden, Conboy, Leiwakabessy; Daemen, Breinburg, Foor; Limbombe, Ars, Santos