Na het punt tegen koploper SC Cambuur afgelopen week krijgt NEC deze week TOP Oss op bezoek. NEC heeft nog wat goed te maken tegen de ploeg waarvan vorig jaar met flinke cijfers van werd verloren (1-5).

De ploeg van Adrie Bogers, François Gesthuizen en Rogier Meijer kwam in Leeuwarden een aantal keer goed weg, maar creëerde zelf ook kansen. Echter werd er door beide ploegen niet gescoord. NEC is de laatste vier wedstrijden ongeslagen en Mattijs Branderhorst heeft ook al ruim 360 minuten geen tegendoelpunt weten te incasseren.

TOP Oss
De Ossenaren doet het dit seizoen aanzienlijk slechter dan vorig seizoen en bezetten momenteel de zestiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Van de laatste vijf wedstrijden werd er één gewonnen. Thuis tegen Jong PSV werd er met 1-0 gewonnen. Er werd verloren van FC Den Bosch (4-0) en SC Cambuur (5-1). Daarnaast speelde ze gelijk tegen Telstar (2-2) en FC Dordrecht (1-1). De selectie van TOP Oss herbergt twee oud-spelers van NEC: Danzell Gravenberch en Cihat Çelik. Eerst genoemde kwam in 2014 op huurbasis over van Ajax en speelde slechts zes wedstrijden in het rood-groen-zwart. Laatst genoemde kwam uit de gezamenlijke jeugdopleiding NEC/FC Oss en kwam 23 keer uit voor NEC.