Dit weekend een ware mini-klassieker. Tom Egbers kondigde hem vorige week al aan als één van de twee keren dat het toegestaan is NEK te zeggen. Om 18:45 trappen NAC en NEC in Breda af.
NAC ondergaat de laatste maanden een ware transformatie. Het rommelde in Breda, zowel sportief als financieel. Financieel bleek er een structureel tekort te zijn van enkele miljoenen. Theo Mommers, die zich in het voorjaar ziek meldde, wordt als algemeen directeur voorlopig als schuldige aangewezen. Vervolgens vertrok ook technisch directeur Earnest Stewart door een ‘promotie’ naar AZ en Robert Maaskant naar Wisla Krakow. Het bleek ook binnen de spelersgroep niet te boteren met de grillige Leonardo is ultieme stoorzender.
Enkele spelers vertrokken, al dan niet gedwongen en daar kwam nauwelijks iets voor terug. Met Kees Luijckx en de Hongaar Hórvath kwamen er slechts twee basisspelers terug. De jeugd grijpt nu de kans en in het geval van Donny Gorter en Nemanja Gudelj (de zoon van oud-NAC’er Nebosja) lijkt dit goed uit te pakken. Achterin leunt de ploeg nog steeds op de, met alle respect, oudjes Penders en Feher, voorin is Amoah de belangrijkste man, geflankeerd door Leonardo en Kolkka.
Bij NEC kan Leroy George waarschijnlijk weer spelen. Een blessure speelde hem, sinds de noodgedwongen wissel tegeN PSV, al weken parten. De gevaarlijkste NEC’er van het seizoen tot nu toe, als Vloet daarvoor kiest, in een verkapte 4-4-2 formatie aan de buitenkant voetballen. Dit systeem bleek tegen Feyenoord beter te passen dan het 4-3-3. Mogelijk biedt de afwezigheid van Erton Fejzullahu hiervoor de mogelijkheid. De Zweedse aanvaller speelde zeer verdienstelijk rondom Vleminckx maar heeft deze week een kleine terugslag gehad.
Ook John Goossens kan spelen tegen NAC. De middenvelder met de begenadigde linker is in afwachting van NEC’s beroep tegen zijn schorsing, dit beroep dient pas dinsdag zodat hij tegen NAC gewoon zijn opwachting kan maken.