Zaterdag start NEC met een nieuwe trainer aan een zeer lastige reeks wedstrijden voor de winterstop. Om 19:45 is NAC, in Breda, de eerste opponent.
Met onder andere uitwedstrijden tegen NAC, FC Groningen, Ajax en PSV en thuiswedstrijden tegen koploper FC Twente en de derby tegen Vitesse heeft Wiljan Vloet een lastige start in Nijmegen. De trainer stapte deze week in bij NEC na jarenlang prima resultaten te hebben geboekt als Hoofd Opleidingen bij PSV. Ook ervaring met de plaatsen 10-18 kan hem niet worden ontzegd. Met clubs als Roda JC, ADO Den Haag en Sparta op zijn palmares weet Vloet exact wat er nodig is in het rechterrijtje. Het valt te bezien of de oefenmeester de tactiek om gaat gooien, in een interview liet hij al weten te willen voortborduren op de bestaande patronen. Of de vierklapper van Fejzullahu in een tweespitsensysteem bij Jong Zweden daar iets aan gaat veranderen blijft vooralsnog een vraagteken.
Bij NAC Breda zijn er weinig vraagtekens. De ploeg speelt al jaren herkenbaar voetbal met drie spitsen, leunend op een sterke, ervaren verdediging. Vooral in de thuiswedstrijden in het Rat Verleghstadion zet de ploeg vanaf minuut één druk op de tegenstander. Met hardwerkende en effectieve aanvallers als Amoah, Kolkka en LUrling is daar ook volop de mogelijkheid toe. De enige echte versterking afgelopen zomer was de aankoop van buitenkansje Leonardo. De Braziliaan leek ruim een jaar geleden nog bij NEC te tekenen maar voetbalt inmiddels, na weer een mislukt jaar bij Ajax, wederom in Breda. Een andere oud-bekende die de NEC-supporters mogelijk treffen in Breda is Ferne Snoyl. De linksback annex linkermiddenvelder speelt sinds dit seizoen bij NAC maar kwam vooralsnog maar tot drie optredens in de hoofdmacht, mede door de komst van de verrassend sterke (en transfervrije!) Robbert Schilder.