Met vier clubmannen aan het roer, samen goed voor 1095 wedstrijden in het rood-groen-zwart, hoopt hekkensluiter NEC vrijdagavond de rode lantaarn over te dragen aan NAC Breda. De Brabanders begonnen het seizoen met een gelijkspel bij Cambuur Leeuwarden, maar hebben inmiddels drie competitieduels op rij verloren en daarmee staat NAC op de zeventiende stek. Ook NEC kent een uiterst bedroevende competitiestart, maar het vertrouwen lijkt weer wat teruggekeerd na de remise tegen RKC Waalwijk.
Afgelopen dinsdag maakte NEC de langverwachte komst van Anton Janssen bekend, die wordt bijgestaan door Jack de Gier, Ron de Groot en Wilfried Brookhuis. De kersverse trainer was begin deze week nog in dienst van FC Oss en geeft donderdag op de clubwebsite aan dat hij nog geen goed beeld van NAC heeft. “In de voorbereiding met de spelers heb ik het ook helemaal niet over NAC gehad. Ik vind morgen belangrijker hoe we het zelf doen”, aldus Janssen.
De coach voert vermoedelijk nog geen veranderingen door in de basiself en zet daarmee de lijn voort die De Groot en Brookhuis na het ontslag van Alex Pastoor hebben ingezet. Hoewel de spelersgroep massaal claimde achter Pastoor te staan, leek het congé van de trainer van goede invloed op het spel van NEC. Voor het eerst sinds tijden keek het Nimweegs publiek toe naar een vermakelijk duel in De Goffert, dat eindigde in een 2-2 gelijke stand.
Een tandloos NAC had zondagmiddag geen vat op Graziano Pelle, die de Feyenoorders hoogstpersoonlijk naar een comfortable 3-0 voorsprong leidde. De Italiaan maakte in de eerste helft in een tijdsbestek van twee minuten twee treffers voor de Rotterdammers en was ook na de theepauze trefzeker. Namens NAC  maakte nieuwkomer Joey Suk nog de aansluitingstreffer, maar spannend werd het niet meer in De Kuip. Trainer Nebosja Gudelj heeft vrijdagavond de beschikking over een nagenoeg fitte selectie.
Janssen kan tijdens zijn eerste wedstrijd als hoofdcoach van NEC geen beroep doen op Michel Breuer en Geert Arend Roorda. Het tweetal kampt met blessures. Ryan Koolwijk is op de weg terug na een knieblessure, maar nog niet inzetbaar. Op 13 april verloor NEC nog van NAC in het Rat Verlegh Stadion, dankzij twee late treffers van Anthony Lurling en Elson Hooi. Het duel begint om 20:00 uur en staat onder leiding van Ed Janssen.
Vermoedelijke opstelling: Johnsson; Cmovs, Van Eijden, Haitz, Conboy; Stutter, Pálsson, Foor; Hemlein, Higdon, Rieks.