In een drukke periode waarin NEC veel wedstrijden speelt in korte tijd, ontvangen de mannen in het rood-groen-zwart MVV uit Maastricht. Na de winst op Jong AZ, afgelopen maandag, zijn de Nijmegenaren inmiddels acht wedstrijden ongeslagen. Trainer Rogier Meijer was erg te spreken na de ruime overwinning op Jong AZ. "Ik heb genoten van het team", zei Meijer tegen FOX Sports. "Verdedigend waren we heel gedisciplineerd. We hielden de ruimtes klein. Ik genoot ook van het spel aan de bal. Dat resulteerde in mooie doelpunten en kansen. Op beide vlakken heb ik genoten.” Bij winst op MVV kan NEC zich dieper in de top van de Keuken Kampioen-Divisie nestelen en pakt het, als alles mee zit, de koppositie in de tweede periode.

NEC
De Nijmegenaren laten zien dat ondanks wisselende resultaten, het wel beschikt over een goede dosis discipline en lijkt steeds meer de goede kant op te gaan. In de uitwedstrijd tegen NAC mistte het bijvoorbeeld vele spelers, die er ook tegen Helmond Sport niet bij waren. Tegen NAC werd er gewonnen, in eigen huis tegen Helmond Sport was een 2-2 het maximaal haalbare. Roda JC was ook moeilijk te verslaan, ondanks veel aandringen en een gemiste strafschop in de slotfase. Maandag won NEC op bezoek bij Jong AZ en blijft het in de bovenste regionen te vinden.

Net als afgelopen maandag zal Ayman Sellouf volgens De Gelderlander een basisplek hebben. Joep van der Sluijs, die tegen Roda JC uitviel, is weliswaar weer fit, maar Meijer houdt vertrouwen in Sellouf op de linkerflank. Jonathan Okita is ook weer fit maar zal naar alle waarschijnlijkheid genoegen moeten nemen met een plek op de bank tegen de club van wie NEC hem overnam. In het seizoen 2017/2018 kwam de geboren Duitser uit voor MVV, waar hij veel indruk maakte door achttien keer te scoren in 36 wedstrijden. Dit leverde hem een transfer naar NEC op. 

MVV
De gasten van aanstaande maandag draaien een uiterst wisselvallig seizoen. Na dertien wedstrijden te hebben gespeeld staan de Limburgers op een zeventiende plek en heeft het inmiddels acht wedstijden niet meer gewonnen. De Maastrichtse defensie staat ook niet bepaald als een huis; alleen Jong AZ en FC Dordrecht kregen meer doelpunten tegen. De laatste winst voor MVV, die onder leiding staan van Darije Kalezic, was op 25 september tegen FC Oss: 3-0. Daarna verloor het onder meer fiks van Jong Ajax, NAC Breda en als laatste dieptepunten verloor het de Limburgse derby tegen Roda JC en gaf het tegen Jong PSV binnen een kwartier een zeker lijkende overwinning uit handen. Het enige lichtpuntje voor MVV is dat zij, net als NEC, in de KNVB-beker zijn vrijgeloot voor de volgende ronde en daardoor automatisch zullen instromen in de achtste finales. 

Vorig seizoen
Deze wedstrijd was vorig seizoen één van de weinige wedstrijden wie wel twee keer werd afgewerkt voordat het kabinet de steker uit het betaald voetbal trok vanwege de coronacrisis.
In eigen huis, op 25 oktober 2019, leek het een lange tijd een bloedeloze 0-0 te worden, totdat Jonathan Okita zijn oude club twee keer pijn deed en NEC naar een 2-0 overwinning schoot.

De wedstrijd in Maastricht eindigde wel in een bloedeloos gelijkspel, waar NEC in de slotfase een doelpunt werd ontnomen. Zian Flemming verschalkte na een goede controle doelman Bertrams, maar de bal die overduidelijk de doellijn passeerde, werd niet zo waargenomen door de arbitrage. NEC bleef daarom steken op een 0-0.

Arbitrage
Edwin van de Graaf is aanstaande maandag in De Goffert de leidsman. Van de Graaf was echter ook de arbiter die vorig seizoen in de uitwedstrijd tegen MVV een loepzuivere goal over het hoofd zag. Van de Graaf zal worden geassisteerd door de heren De Vries en Ketting. Wouter Wiersma zal als vierde official het kwartet compleet maken.
De wedstrijd van aanstaande maandag is vanaf 21.00 uur te volgen op FOX Sports 1 en uiteraard via onze socialmedia-kanalen!

Foto: Rob Koppers