Het houdt bij NEC niet op met de belangrijke duels. ‘Elke wedstrijd is een finale’, wordt weleens gezegd. Maar de wedstrijd van aanstaande vrijdag mag met recht een topper worden genoemd. Jong Ajax komt op bezoek. En uit ons onderzoek blijkt dat de vorm van de Amsterdammers sterk afhangt van de aanwezigheid van eerste elftalspelers. Verrassend, hè?

Eerst even over NEC. Wat gaat het goed, hè? Oké, De Graafschap kreeg echt wel kansen op De Vijverberg en als de Sjoerd Ars van drie jaar geleden in de spits had gestaan, was het misschien anders afgelopen. Maar joh, NEC dendert er drie keer overheen en wint met 1-3. Dat is de kwaliteit die NEC in huis heeft en ook de kwaliteit die er tegen De Graafschap uit kwam, wat dit seizoen zeker niet altijd het geval is geweest.

Omdat Jong Ajax maandag verloor van Jong AZ (4-2) gaan de Nijmegenaren met een afstand van vier punten op de nummer twee aan kop in de Jupiler League. Het gat met Fortuna Sittard, dat wél kan promoveren, bedraagt zelfs zeven punten. NEC kan dus opnieuw een grote slag slaan door Jong Ajax ook op zeven punten te zetten. Verlies zou betekenen dat het weer wat spannender wordt bovenin. En oja, drie jaar geleden stond NEC na dertien speelronden nul punten voor op de nummer twee.

Foto: Rob Koppers