Voor de tweede wedstrijd op rij ontvangt NEC de koploper van de competitie in eigen huis. Ditmaal is dat SC Cambuur, dat vorige week de koppositie heeft overgenomen van Jong Ajax toen laatstgenoemde 3-3 speelde tegen NEC. Cambuur won vorige week weer eens na twee verliespartijen op rij.

NEC hield afgelopen vrijdag ternauwernood een punt over aan het thuisduel met Jong Ajax. Bij een 1-3 achterstand en nog maar een kwartier te spelen schoten Anthony Musaba en Zian Flemming de Nijmegenaren op gelijke hoogte. Door het gelijkspel verloren de Amsterdamse beloften de koppositie.

Bij NEC werden de zwakke punten op defensief gebied pijnlijk blootgelegd. Bas Kuipers werd gemakkelijk uitgekapt bij de 0-1 en bij de 1-3 tikten de jonge Amsterdammers als een simpele rondo door de Nijmeegse verdediging heen. Een van de weinige hoogtepunten aan Nijmeegse zijde was het knappe doelpunt van Musaba, die een diepe bal van Mart Dijkstra knap met een volley binnenschoot.

De tegenstander
SC Cambuur begon het kalenderjaar in mineur. De Friese club verloor tweemaal op rij, van respectievelijk FC Volendam en TOP Oss, maar herpakte zich afgelopen vrijdag tegen Jong FC Utrecht (3-1).

De Friezen hebben hun doelpunten dit seizoen voornamelijk te danken aan Robert Mühren. De Voldendamse spits is met 17 goals uit 23 wedstrijden topscorer van de Keuken Kampioen Divisie. Daarnaast heeft oud-NEC’er Ragnar Oratmangoen 19 wedstrijden meegespeeld (4 goals).

Met Mitchell Paulissen en Jarchinio Antonia aan de zijden van Mühren heeft trainer Henk de Jong de beschikking over redelijk wat Eredivisie-ervaring (samen 272 wedstrijden). Op het middenveld speelt naast Oratmangoen oud-AZ talent Jamie Jacobs. De 22-jarige middenvelder heeft dit seizoen ook al elf maal het net gevonden en is daarmee tweede topscorer van de Friese equipe.

NEC
Bij NEC zijn Tom Overtoom en Frank Sturing helemaal fit en ook Randy Wolters heeft weer minuten gemaakt in de competitie tegen namens NEC. Alleen doelman Norbert Alblas ontbreekt bij de selectie vanwege een blessure.

Josef Kvida, Anthony Musaba, Mart Dijkstra en Bas Kuipers staan op scherp met allen vier gele kaarten dit seizoen. Verder zijn er geen schorsingen bij de Nijmegenaren.

De wedstrijd
NEC ontvangt SC Cambuur om 20:00 uur in het Goffertstadion. De wedstrijd staat onder leiding van Bas Nijhuis. De wedstrijd is live te volgen via het ForzaNEC liveblog en wordt uitgezonden op FOX Sports kanaal 3. 

Foto: Rob Koppers