Heel Nijmegen kijkt morgenavond reikhalzend uit naar tot nu toe de wedstrijd van het jaar. Als NEC wint in Maastricht en FC Eindhoven verliest punten op hun beurt op bezoek bij Sparta dan is NEC zelfs voor de zomertijd kampioen van de Jupiler League. Het duel, waaronder meer dan 2.000 NEC’ers bij aanwezig zullen zijn, zal om 20.00 uur aanvangen en wordt geleid door Edwin van de Graaf.
NEC – FC Volendam
Voordat we het gaan hebben over het mogelijke kampioensduel blikken we even terug naar de galavoorstelling van afgelopen maandag. NEC rolde in eigen huis FC Volendam helemaal op. Het werd maar liefst 7-0 voor de Nijmegenaren met Navarone Foor als Man Of The Match. Al na 20 minuten stond 3-0 op het scorebord. Nog voor rust werd er een treffer aan toegevoegd. Na de thee ging NEC door met waar het gebleven was. Domineren, kansen creëeren en doelpunten maken. Normaliter neemt een ploeg die met vier goals voor staat wat gas terug, maar NEC zette juist door. Het werd uiteindelijk 7-0. Een ongekende uitslag in de Jupiler League en een evenaring van het record van NEC tegen Telstar in de jaren ’80.
MVV
De ploeg uit Maastricht staat teleurstellend in de onderste regionen van de Jupiler League. Waar vorig seizoen nog vrolijk weer meegevoetbald voor de play-offs staan ze nu nipt boven RKC Waalwijk en Helmond Sport. Spijtig, want qua stadion en achterban hoort MVV zeker mee te draaien in de top van de Jupiler League en waren ze voorheen ook een stabiele middenmotor in de Eredivisie. De laatste wedstrijd die MVV speelde was op bezoek bij Jong PSV. Lang leken de Limburger af te stevenen op de volle buit, maar de talenten van PSV gooide roet in het eten; 1-1. Een week ervoor werd er tegen rode lantaarndrager RKC eveneens met 1-1 gelijkgepeeld. Lang leken de gasten opnieuw met de overwinning er vandoor te gaan, maar de Maastrichtenaren trokken de stand alsnog gelijk. MVV is inmiddels al vijf wedstrijden ongeslagen. De laatste nederlaag die de ploeg van Ron Elsen leed was op 13 februari jl. op bezoek bij De Graafschap.
Kampioenswedstrijd
NEC kan morgen, indien runner-up FC Eindhoven punten verspeelt tegen Sparta Rotterdam, het kampioenschap pakken. De Nijmegenaren staan een straatlengte voor op de Brabanders. 80 om 59 punten en een veel beter doelsaldo. De beste kampioen ooit van de Jupiler League was ADO Den Haag. De Hagenaars werden in het seizoen 2002/2003 met 83 punten uit 38 duels kampioen van de Gouden Gids Divisie. NEC heeft nog maar vier punten nodig om in de boeken te gaan als beste kampioen van de Jupiler League. NEC is ook de eerste ploeg ooit die het flikt om voor de zomertijd kampioen te worden in de Jupiler League én de Eredivisie. Een prestatie van jewelste.  Indien alle beschikbare kaarten als warme broodjes over de toonbank gaan, heeft NEC weer een record te pakken in de Jupiler League. Nog nooit reisden er zoveel uit-supporters mee in een Jupiler League-duel. Voor het duel van morgenavond wordt NEC naar aller waarschijnlijkheid gesteund door ruim 1.400 NEC-supporters, die per bus afreizen naar Maastricht. Daarnaast zullen er ook leden van de OSRN, medewerkers en familieleden van spelers van NEC aanwezig zijn in De Geuselt. NEC rekent dus op ongeveer 2.000 Nijmeege fans. MVV heeft daarvoor de gehele Noordtribune beschikbaar gesteld. Mocht het sprookje uitkomen vrijdagavond, dan wordt NEC zaterdagmiddag gehuldigd op de Wedren nabij de Nijmeegse binnenstad. Het programma en aangevulde informatie volgt zo snel mogelijk.
Wedstrijdselectie
Succes coach Ruud Brood beschikt in de kampioenswedstrijd vrijwel over een voltallige selectie. Alleen Gregor Breinburg ontbreekt in de vaste elf. Hij ondervindt nog altijd te veel hinder aan zijn enkels. Met welke formatie en welke opstelling Brood naar buiten treedt blijft nog een verrassing. Naar aller waarschijnlijkheid zal er niet veel veranderen met het duel t.o.v. maandag.
Vermoedelijke kampioensopstelling NEC: Smits; Gravenbeek, Van Eijden, Conboy, Leiwakabessy; Daemen, Foor, Santos; Jahanbakhsh, Ars, Limbombe