In speelronde vier van het seizoen 2014/2015 gaat NEC op bezoek in Eindhoven. Normaliter treedt NEC aan tegen de A-selectie van PSV, maar nu moet men het opnemen tegen de talenten, oftewel, Jong PSV. De wedstrijd van aanstaande dinsdag staat onder leiding van de heer Muelder en zijn assistenten Olde Olthof en Brondijk. Aanvang van het duel is 20.00 uur in het Philips Stadion.
Door de overwinning van afgelopen vrijdag op Fortuna Sittard (5-1) hebben de Nijmegenaren nog altijd hun maximale score weten te behouden. (9 punten uit 3 duels) De Limburgers werden na een moeilijk eerste half uur toch kansloos verslagen door NEC. NEC kwam op voorsprong dankzij een fitte Santos. Vervolgens werd de defensie van Fortuna aan gorten geslagen. De voorsprong werd uitgebreid door een goede actie van Jahanbakhsh aan de rechterkant en Ars kopte NEC tegendraads naar 2-0. Fortuna deed in een spaarzame actie gelijk wat terug; 2-1. Na de rust was NEC wederom heer en meester in de volle Goffert. De 3-1 kwam op naam van Van Moorsel na slecht verdedigend werk van de Limburgers. Vervolgens volgde de 4-1 dankzij een penalty van Daemen en het slotakkoord was voor Leiwakabessy die een voorzet achter de doelman zag verdwijnen. (5-1)
Met drie competitiewedstrijden in één week tijd voor NEC wordt het vroeg in het seizoen tóch al een cruciale week. Bij drie winstpartijen betekent het dat de Nijmegenaren vrijwel zeker zijn van de eerste periodetitel én dat ze stijf aan kop staan in de Jupiler League. Maar wedstrijden tegen de beloften van PSV en Helmond Sport mogen ten aller tijden nooit worden onderschat.
De tegenstander van NEC, Jong PSV, heeft uit de eerste drie duels drie punten overgehouden. Alleen op de eerste speeldag pakte de ploeg van Kalezic de volle buit. Achilles ’29 werd op De Hertgang met 2-0 verslagen. Vervolgens ging men met 2-1 kopje onder tegen MVV en afgelopen vrijdag verloor men kansloos met 5-0 in en tegen Emmen. Zodoende bevinden de mannen van trainer Kalezic zich op een 17e plaats met een doelsaldo van 3 voor en 7 tegen.
“Succestrainer” Ruud Brood van NEC kan tegen de Eindhovenaren waarschijnlijk niet beschikken over Greigor Breinburg. De technische middenvelder kwam niet geheel ongeschonden uit de strijd tegen Fortuna Sittard. Alireza Jahanbakhsh kan daarentegen, ondanks zijn opgelopen blessure van vrijdag, meespelen in het Philips Stadion. Verder is Émilsson nog altijd niet beschikbaar wegens een hamstringblessure. Deze blessure liep de Ijslander op in het duel met FC Volendam.
Jong PSV-trainer Kalezic kan tegen de lijstaanvoerder beschikken over een fitte selectie. Zakaria Bakkali speelt nog altijd in het tweede elftal van PSV ondanks de speculaties over zijn vertrek uit de lichtstad.
Vermoedelijke opstelling NEC: Smits, Appiah, Van Eijden, Haitz, Conboy; Daemen, Van Moorsel, Foor; Santos, Ars, Jahanbakhsh