Afgelopen week wist NEC zich te revancheren in een bekerwedstrijd tegen FC Emmen (1-3), nadat ze eerder in de competitie niet wisten te winnen van de ploeg uit Emmen (1-1). Maandagavond wacht de volgende tegenstander: Jong PSV. De Nijmegenaren gaan op bezoek in het Philips Stadion.

De laatste keer dat NEC uit bij Jong PSV speelde was in het seizoen 2014/15 en werd er verloren. Dit was een van de zeldzame nederlagen in dat kampioensjaar. In de laatste minuut van de wedstrijd werd er gescoord door Aleksandar Boljevic (1-0). De return in eigen huis ging overigens wel gewonnen met 5-2. Doelpuntenmakers in dat duel waren Sjoerd Ars (3x), Tom Daemen en Anthony Limbombe.

De huidige selectie van NEC herbergt drie oud-spelers van PSV. Arnaut Groeneveld, Suently Alberto en Mohamed Rayhi. Alleen Alberto heeft zijn debuut mogen maken in het eerste elftal van de Eindhovenaren.

In de ranglijst is het verschil tussen beide ploegen maar een plaats. NEC en Jong PSV wonnen beide twee keer, speelde twee keer gelijk en verloren een keer. NEC heeft alleen een doelpunt meer gemaakt, wat ervoor zorgt dat ze vooralsnog boven Jong PSV staan.

Bijna iedereen is fit genoeg om te spelen. Alleen Kevin Jansen zal naar alle waarschijnlijkheid nog ontbreken. Ferdi Kadioglu is een vraagteken voor deze wedstrijd. Afgelopen vrijdag trainde hij niet mee vanwege een knieblessure. Een andere kandidaat op de ”tien” positie, Jari Schuurman, ontbrak ook op die training. Hij kampte met klachten aan zijn bovenbeen.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Joey Kooij en zal maandag beginnen om 20:00.

Foto: Rob Koppers