NEC speelt maandag op sportpark Zoudenbalch uit tegen Jong FC Utrecht. De Nijmegenaren hebben nu twee wedstrijden op rij niet gewonnen, dus een overwinning zou als geroepen komen.

Twee weken terug werd er onnodig verloren van Go Ahead Eagles met 2-1 en de week erop hadden de Nijmegenaren het lastig thuis tegen NAC en kwam het niet verder dan een gelijkspel. François Gesthuizen had het idee dat een punt het maximale was tegen NAC. Kan NEC maandag weer eens winnen?

Jong FC Utrecht
Het team van trainer René Hake begon goed aan de competitie met als hoogtepunt een vierde plek. De jonge Domstedelingen vinden we nu terug op de twaalfde plek. Wel wisten ze twee weken terug met 10 man van FC Volendam te winnen. Ook lukte het Jong FC Utrecht, net als NEC, met liefst zeven goals een wedstrijd te winnen. Dit deden ze thuis tegen Jong Ajax (7-2). Aanvaller Jonas Arweiler is de topschutter van Jong FC Utrecht. Het lukte hem tot dusver negen keer het net te vinden. Vorig seizoen was Nick Venema (uitgeleend aan Almere City) twee keer trefzeker tegen NEC. Overigens werden beide wedstrijden gewonnen door NEC.

De wedstrijd
De wedstrijd tegen Jong FC Utrecht begint maandag om 20:00 op sportpark Zoudenbalch. De arbiter is Laurens Gerrets en de wedstrijd is live te volgen via het ForzaNEC liveblog en het radioverslag van RN7. 

Foto: Rob Koppers