Na de eclatante zege op runner-up Roda JC is het gat gegroeid tot 17 punten met de ploeg uit Limburg. Wil NEC deze marge intact houden dan moeten ze aanstaande maandagavond opnieuw weten te winnen van de beloften uit Enschede. De wedstrijd tegen de Tukkers wordt normaliter afgewerkt in De Grolsch Veste, maar wegens de slechte staat van het veld is in Emmen een alternatief gevonden. De wedstrijd in Emmen zal om 20.00 uur aanvangen en wordt geleid door Martin Pérez.
Roda JC
NEC heeft vorige week vrijdag bijzonder goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap. In de eigen Goffert werd concurrent Roda JC met 3-0 kansloos huiswaarts gestuurd. Grote man aan NEC’s zijde was jeugdproduct Navarone Foor. De kleine dribbelaar bekroonde zijn optreden met twee treffers en één assist. De andere goal kwam op naam van Cristian Santos die eveneens een puik seizoen speelt. De Duitse-Venozelaan staat inmiddels op 16 treffers in de Jupiler League. Door de overwinning staat NEC inmiddels op 71 punten uit 27 duels en is het wachten op het kampioenschap aangebroken.
Jong FC Twente
De beloften van FC Twente hebben vorige week een nieuwe speler mogen begroeten. Daryll Lachman van het eerste elftal is wegens slechte prestaties teruggezet naar Jong FC Twente. De voetballer met potentie, zoals hij door sommigen wordt genoemd, moet het met voetbal doen op vrijdagavonden en maandagavonden. De laatste wedstrijd die Jong FC Twente speelde was in en tegen Sparta Rotterdam. De Kasteelheren lieten zich verrassen door met 1-2 onderuit te gaan tegen de talentjes uit Oost-Nederland. De talenten van FC Twente vinden we terug op de dertiende plaats en presteren slechter dan Jong Ajax, maar beter dan Jong PSV. 
Eerder dit seizoen
Op 28 november van het vorige jaar stonden beide elftallen in De Goffert ook tegenover elkaar. NEC won overtuigend met 5-1. Hoewel het bij rust slechts 1-1 stond, versloegen de mannen van Ruud Brood de talenten uit Enschede alsnog. De doelpunten kwamen vervolgens op naam van Ars (3x), Jahanbakhsh en Santos. 
Wedstrijdselectie
Voor het treffen met Jong FC Twente lijkt NEC-trainer Ruud Brood niet een geheel fitte selectie te hebben. Kevin Conboy (blessuregeval), Alireza Jahanbaksh en Sjoerd Ars (klachten) zijn allen drie nog twijfelachtig voor maandagavond. Verder lijkt de formatie en opstelling weinig te verschillen dan tegen Roda JC. Wil NEC het puntenrecord in de Jupiler League aan het einde van de rit verbreken, dan móet er ook gewonnen van de beloften van FC Twente en komt het kampioenschap eerder in zicht. Maar in voetbal is niets onmogelijk, dus schrijf Roda JC en achtervolgers FC Eindhoven en FC Volendam (nog) niet helemaal af.
Vermoedelijke opstelling NEC: Smits; Gravenbeek, Van Eijden, Conboy/Appiah, Leiwakabessy; Daemen, Breinburg, Foor; Jahanbakhsh/Waalkens, Ars/Santos; Limbombe