NEC treedt maandag opnieuw aan tegen een beloftenteam: Jong AZ. Om 20:00 uur klinkt op het AFAS trainingscomplex het eerste fluitsignaal. We blikken vooruit op de wedstrijd en terug op de wedstrijd tegen Jong Ajax.

NEC had vrijdag tegen Jong Ajax goede zaken kunnen doen op de ranglijst. Bij winst had het op een play-offpositie gestaan, maar de avond pakte wat anders uit. Het begin van de Nijmegenaren was goed en leverde al snel een voorsprong op. Randy Wolters rekende op de flank, via slimme actie, af met rechtsback Sergiño Dest en bereikte Ferdy Druijf. De spits van NEC hoefde alleen zijn voet ertegenaan te zetten om het net te vinden. Vaclav Cerny zorgde uiteindelijk voor 1-1.

In de tweede helft werd het duel opgeschrikt door een rode kaart voor Joey van den Berg. Zijn sliding werd afgefloten door scheidsrechter Christian Mulder waarop Van den Berg woest reageerde. Mulder aarzelde geen moment en gaf Van den Berg direct rood. Lees hier de volledige reactie van Mulder. Na de rode kaart werd het wat grimmig in de Goffert en werd het duel zelfs even gestaakt. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd was de malaise compleet na een doelpunt van Lassina Traoré. Door de 1-2 nederlaag is NEC nu afgezakt naar plaats veertien op de ranglijst.

Jong AZ
NEC treedt in drie opeenvolgende wedstrijden aan tegen beloftenteams. Na Jong Ajax is maandag Jong AZ aan de beurt en een week later is Jong PSV de tegenstander. Het affiche tegen Jong AZ werd één keer eerder gespeeld, toen werd het 2-7 voor NEC. De laatste keer dat de twee teams tegenover elkaar stonden was begin november van vorig jaar. Toen waren de Nijmegenaren met 3-1 te sterk voor de Alkmaarders. Rens van Eijden en Paolo Sabak scoorde en Jong AZ maakte ook een eigen goal. Voor topscorer van de derde periode Ferdy Druijf zal het een weerzien zijn met zijn oude teamgenoten. NEC huurt de spits sinds de winterstop van AZ.

De beloften van AZ speelden afgelopen vrijdag tegen TOP Oss, waar het in een vrij bloedeloos duel in de slotfase tegen een nederlaag aanliep. Jong AZ staat op de achttiende plaats en heeft in de laatste vijf wedstrijden niet gewonnen. Twee keer werd er gelijkgespeeld, de drie andere wedstrijden werden verloren.

Schorsingen
Joey van den Berg zal er de komende wedstrijden niet bij zijn nadat hij van de KNVB drie wedstrijden schorsing opgelegd heeft gekregen. NEC heeft bekend gemaakt niet in beroep te gaan. Jack de Gier zal ook niet kunnen beschikken over Josef Kvida. Hij ontving in de wedstrijd tegen Jong Ajax zijn vijfde gele kaart. Of de geblesseerde Mathias Bossaerts op tijd hersteld is, is nog de vraag.

De wedstrijd
Maandag klinkt om 20:00 uur onder leiding van scheidsrechter Stan Teuben het eerste fluitsignaal. De wedstrijd wordt afgewerkt op het trainingscomplex van AZ in Wijdewormer. Voor de thuisblijvers is het duel te volgen via ons liveblog, Twitterkanaal en natuurlijk via het radioverslag op RN7. Op het open kanaal van Fox komen de hoogtepunten voorbij.

Foto: Rob Koppers