Na de interland-onderbreking, waar Guus Hiddink nog altijd bondscoach van Oranje is, gaat NEC aanstaande maandag op bezoek bij Jong Ajax. De wedstrijd tegen de nummer 11 van de Jupiler League zal op De Toekomst om 20.00 aanvangen en wordt geleid door de heer Dieperink en assistenten De Nas en Kleinjan.

NEC

De laatste wedstrijd die NEC speelde voor de interlandbreak was thuis tegen VVV-Venlo. De wedstrijd tegen de Limburgers werd nipt, maar verdiend met 2-1 gewonnen door twee goals van Anthony Limbombe. De talentvolle Belg schoot NEC in de eerste helft met een droge knal op voorsprong en maakte in de 87e minuut zelfs de beslissende 2-1. Door die overwinning behield NEC de maximale score in thuisduels, namelijk 18 punten uit 6 duels en gaat het nog altijd aan kop in de Jupiler League. Hoewel het spel van NEC minder is geworden de afgelopen weken, blijft men in tegenstelling tot vorig seizoen en eerdere seizoenen wél punten pakken. Uit de dertien gespeelde wedstrijden wisten de mannen van trainer Ruud Brood 34 punten te pakken en werd er slechts één keer verloren en één keer gelijkgespeeld. De wedstrijd op De Toekomst van aanstaande maandag zal uitermate belangrijk worden voor de Nijmegenaren. Dit omdat concurrenten Roda JC, FC Eindhoven en FC Volendam allen verloren. Men weet dus wat er te doen staat in Amsterdam!

Jong Ajax

Jong Ajax kent tot dusverre een prima seizoen. De mannen van trainer Jaap Stam speelde twee weken geleden FC Oss volledig van de mat. Mede dankzij een hattrick van Ricardo Zivkovic gingen de punten mee terug naar de hoofdstad. (1-4) De week ervoor werd er nipt met 2-1 verloren op bezoek bij FC Eindhoven en een speelronde eerder werd de ‘Kleine Klassieker’ gespeeld tegen de leeftijdsgenoten van Jong PSV. Het werd uiteindelijk een puntenverdeling op De Toekomst; 1-1. Hoewel het nog aftasten is met welke namen Jong Ajax maandagavond aan de aftrap verschijnt, zal er zoals gewoonlijk een goed elftal staan dat de drie punten in eigen huis wil houden.

Wedstrijdselecties

Ruud Brood kan voor het treffen met de talenten van Ajax nog altijd niet beschikken over Paco van Moorsel, Tobias Haitz en Marcel Appiah. Het trio kampt met langdurige blessures waardoor het nog maar de vraag is of we ze dit kalenderjaar nog in actie gaan zien. Verder zal de opstelling en formatie vrijwel hetzelfde zijn als tegen VVV-Venlo.

College-trainer Jaap Stam kan daarentegen wel over een fitte en voltallige selectie beschikken. Spelers die zaterdagavond niet hun minuten pakken tegen SC Heerenveen zullen automatisch aanschuiven voor het treffen met NEC.

Vermoedelijke opstelling NEC: Smits; Gravenbeek, Van Eijden, Conboy, Leiwakabessy; Daemen, Foor, Breinburg; Jahanbakhsh, Ars, Limbombe