Zondagmiddag staat voor NEC de laatste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. In Almelo speelt NEC tegen Heracles. Het is echter op papier de laatste competitiewedstrijd, omdat de Nijmegenaren nog altijd kans hebben om zich te plaatsen voor de play-offs voor een Europa League-ticket. Hierbij is het afhankelijk van de resultaten van RKC Waalwijk en Roda JC. De ploeg van Pastoor moet in ieder geval zelf winnen om nog kans te maken op de play-offs. Voor Heracles is het seizoen gespeeld, zij kunnen zich niet meer plaatsen voor de play-offs.

NEC hoopt op een mooi slot van het seizoen, met als kroon op haar werk een plek in de play-offs. Concurrenten RKC Waalwijk en Roda JC staan boven NEC op plaats acht en negen. RKC heeft een voorsprong op NEC van drie punten; Roda JC heeft een voorsprong van twee punten. De ploeg van Pastoor verzuimde het de vorige twee wedstrijden om de achterstand om te zetten in een voorsprong, door tweemaal gelijk te spelen tegen directe concurrent RKC Waalwijk en woensdagavond ook tegen AZ. In beide wedstrijden kwamen de Nijmegenaren op een 1-0 voorsprong, maar stond er na afloop 1-1 op het scorebord.

Overigens is NEC ook afhankelijk van de club die er op de tweede plaats in de Eredivisie eindigt. Als dat PSV is, gaat het Europa League-ticket van de bekerwinnaar naar Heracles en plaats de nummer negen zich dus niet voor de play-offs. NEC zou dan alleen nog de play-offs kunnen bereiken door achtste te worden. Dit kan echter alleen bij een verlies van RKC en een gelijkspel of verlies van Roda JC.

Stand Eredivisie (plaats 8 t/m 12):
8. RKC Waalwijk 33-45 (-8)
9. Roda JC Kerkrade 33-44 (-10)
——————————-
10. NEC 33-42 (-4)
11. FC Utrecht 33-40 (-5)
12. Heracles Almelo 33-40 (-9)

NEC zal naar alle waarschijnlijkheid met dezelfde elf starten als in de thuiswedstrijd tegen AZ. Waar Bram Nuytinck woensdag nog ontbrak vanwege een schorsing, is hij nu uitgeschakeld vanwege een enkelblessure. Rens van Eijden is wel op tijd fit en zal opnieuw met Pavel Cmovs het verdedigende duo vormen. Ook Leroy George is nog altijd geblesseerd, hij wordt opnieuw vervangen door Fransman Rémy Amieux. Verder ontbreken Niels Wellenberg, John Goossens en Stef Nijland.

Tegenstander Heracles Almelo kan zich via de competitie niet meer plaatsen voor Europees voetbal, maar wel als PSV tweede wordt. Zoals eerder vermeld krijgt Heracles in dat geval het Europa League-ticket van PSV. Trainer Peter Bosz vreest echter dat het niet zo zal lopen. “Als je vraagt: reken ik erop dat we het halen, dan zeg ik nee. Maar ik hoop er natuurlijk wel op. Ik speel graag Europees voetbal volgend jaar”, aldus Bosz op de clubwebsite.

Aan de kant van Heracles ontbreken Marko Vejinovic en Kwame Quansah. Vorige week verloor de equipe van Bosz thuis van sc Heerenveen met 2-4. Woensdagavond verloor Heracles weer, ditmaal met grote cijfers van Feyenoord. In de Kuip werd het 4-1 in het voordeel van de Rotterdammers. Eerder dit seizoen in de thuiswedstrijd tegen Heracles won NEC met 2-1. Doelpunten aan Nijmeegse zijde werden gemaakt door Lasse Schöne en Nick van der Velden, terwijl de inmiddels bij FC Twente spelende Glynor Plet het doelpunt voor de ploeg uit Almelo maakte.

De wedstrijd tussen Heracles en NEC wordt geleid door scheidsrechter Van Sichem. De assistent-scheidsrechters tijdens deze wedstrijd zijn de heren Meenhuis en Schenkels. Vierde official is de heer Kamphuis.