Slechts een paar wedstrijden voor de boeg en NEC wordt door de media niet meer geschaard onder het kopje kandidaten voor nacompetitie. Toch zullen de meeste supporters er nog niet helemaal gerust op zijn: bij 34 punten ben je pas, op basis van de historie, 100% zeker.
Zondag wacht de uit-wedstrijd in het Polman Stadion tegen Heracles. Op het kunstgras in Almelo doet NEC het de laatste jaren eigenlijk uitstekend. Dit jaar doet Heracles dat echter ook. Gert-Jan Verbeek heeft een fraai team neergezet met vrijwel dezelfde spelers als vorig jaar. Het grote verschil, wedstrijden worden gewonnen en het spel wordt met de week attractiever.
Achterin staat het met vertrekkend doelman Pieckenhagen en de centrumverdedigers Antoine van der Linden en Birger Maertens uitstekend. Op het middenveld staat de speler met de meeste overtredingen in de Eredivisie: Kwame Quansah. Hij is verantwoordelijk voor ontelbaar veel in de kiem gesmoorde aanvallen, vaak ten koste van een overtreding. Het zorgt er echter voor dat de voorwaartsen kunnen excellereren. Willy Overtoom, Bas Dost en all-time Eredivisietopscorer van Heracles Everton blinken wekelijks uit. De lange Dost, gekomen uit de Eerste Divisie, staat al in de belangstelling van veel clubs en naar verluidt zou zelfs Ajax belangstelling hebben.
Zoals gezegd, NEC wordt niet meer beschouwd als kandidaat voor de nacompetitie. Juist in Nijmegen weten we dat een kat in het nauw rare sprongen maakt, je veilig wanen is dus levensgevaarlijk. Vloet zal tegen Heracles waarschijnlijk, zoals hij tegen Feyenoord deed, terugvallen op een concept met drie verdedigers gezien de drie aanvallers van Heracles en de veel doorstomende Overtoom. Patrick Pothuizen is geschorst en zal waarschijnlijk vervangen worden door Rens van Eijden. Mocht de wedstrijd voor hem te vroeg komen dan is Mark Otten dichtbij een terugkeer in het rood-groen-zwart.