Een kleine week na de mooie en toch wel verrassende 3-2 overwinning op FC Twente treden de Nijmegenaren vrijdag opnieuw aan tegen een Overijsselse ploeg. Ditmaal gaat NEC op bezoek bij Heracles Almelo. Het duel tegen de Calimero’s vangt vrijdag in speelronde 15 om 20.00 uur aan en wordt geleid door de heer Manschot.

Knokken, knokken en knokken
“Knokken, knokken en knokken”, waren de woorden van aanvoerder Gregor Breinburg na de mooie 3-2 overwinning op FC Twente. NEC had het duel op wilskracht naar zich toegetrokken en kon daardoor eindelijk weer eens met de drie punten van het veld stappen. Dat het niet al te makkelijk ging, was vooraf wel duidelijk. FC Twente, dit seizoen toch wel een prima subtopper, bood prima weerstand en had in het eerste bedrijf ook het merendeel de bal. Echter bleven kansen en doelpunten uit voor de mannen van trainer René Haké.

NEC stelde tot dan toe weinig tegenover. Totdat een afgeslagen corner van FC Twente pardoes voor de voeten viel van Kévin Máyi. De Fransman stond goed opgesteld op zijn eigen zestien, waardoor hij de bal, via een een-tweetje met Janio Bikel, in de loop meegaf op de diepgaande Jay-Roy Grot. De pas 18-jarige voetballer dribbelde met de bal richting het doel van FC Twente en schoof hem vervolgens met de nodige precisie en snelheid in het doel; 1-0. Nog geen vijf minuten later was het opnieuw Grot die NEC aan een doelpunt hielp. Een goede een-twee over de rechterflank leverde ruimte op om uit te halen voor de geboren Arnhemmer. Met lef en een beetje geluk belandde de bal achter Twente-goalie Nick Marsman; 2-0. Ongekende weelde voor NEC. De ploeg die dit seizoen pas tien keer scoorde uit veertien wedstrijden, had er nog voor het verstrijken van de eerste helft al twee in liggen. Met deze geruststellende en prima voorsprong zochten beide teams de kleedkamer op.

Na de rust was het FC Twente dat nadrukkelijk op zoek ging naar de aansluitingstreffer. Deze kwam na wat kunst- en vliegwerk dan ook tot stand. Een voorzet van Ede werd in eerste instantie gemist door zowel Dumic als Twente-spits Ünal, maar doordat Fomitschow de bal ongelukkig wegwerkte viel hij tussen NEC-doelmand Delle en de verdediging in. De Enschedese clubtopscorer was het alertst en schoot de bal tegen de touwen; 2-1. NEC ging niet bij de pakken neer zitten en kwam via een prima individuele actie van verdediger Dario Dumic op 3-1. Een klein kwartier voor het einde werd het toch nog onnodig spannend. Mikael Dyrestam werkte de bal op vrij ongelukkige wijze achter doelman Joris Delle; 3-2. Hierna volgde nog een kleine stormloop van de Tukkers, maar de punten bleven uiteindelijk in De Goffert.