Slechts vier dagen na de heerlijke 1-0 overwinning op Excelsior en de eerste driepunter van het seizoen, wacht zondag het eerste uitduel van dit seizoen. Tegenstander is Heracles Almelo dat aan mag treden in een gloednieuw Polman-stadion. De wedstrijd tegen de Tukkers zal zondag om 16.45 uur aanvangen en wordt geleid door Jochem Kamphuis.

Driepunter
“Wat een schot!”. Dit zullen velen nog nagedaan hebben de afgelopen dagen. Wat was de overwinning lekker hè, op concurrent Excelsior?! De mannen van trainer Faber begonnen het seizoen dus uitstekend. Navarone Foor werd matchwinner door de bal ontzettend hard en zuiver in het doel te jassen met nota bene zijn zwakkere linker. De Nijmegenaar werd tevens verkozen tot Man of the Match. NEC dat ietwat de bovenliggende partij was kwam maar moeilijk tot het creëren van kansen, laat staan doelpogingen. Tegenstander Excelsior stelde flink teleur. De Rotterdammers speelden in een te laag tempo om de Nijmegenaren van een overwinning af te houden en loerden enkel op een punt. Uiteindelijk keerde men dus puntloos richting Rotterdam.

Heracles Almelo
Heracles Almelo, de ploeg die vorig seizoen dramatisch begon aan het seizoen met 0 punten uit zeven duels, verloor ook dit seizoen haar eerste wedstrijd. Op bezoek bij promovendus Roda  JC verloren de Almeloërs met 3-1. Hoewel Heracles verdiend op 0-1 voorsprong kwam liet men het de tweede helft lopen. Kansen werden niet of nauwelijks gecreëerd en zodra een mogelijkheid zich voordeed verzuimde de voorhoede van de Tukkers de bal in de touwen te schieten. Roda JC, gekenmerkt door de Koempel-mentaliteit vocht zich terug in het duel en ging uiteindelijk met de driepunten aan de haal. Gyasi, Hyfte en Faik waren de doelpuntenmakers aan Limburgse zijde. Zondag staat de eerste thuiswedstrijd op het programma in een vernieuwd Polman-stadion. Het stadion, dat een tweede ring heeft gekregen, biedt onderdak aan 13.500 toeschouwers en moet voor de eerste zege gaan zorgen dit seizoen. NEC de taak om daar een stokje voor te steken.

Historie
Het duel Heracles – NEC werd stond sinds 2005 10 keer op het programma. Vier keer nam NEC de volle buit mee terug naar Nijmegen. Dit gebeurde voor het laatst op 6 mei 2012. In de slotfase van dat seizoen scoorden Schöne en Zeefuik namens de Nijmegenaren. Op 20 oktober 2013 namen beide ploegen het voor het laatst op tegen elkaar. In het Polman-stadion deelden de ploegen de punten; 1-1. NEC leek lang met de overwinning aan de haal te gaan, maar Streutker zorgde in de 87e minuut voor de gelijkmaker. Enkele maanden eerder op 9 maart 2013 verloor NEC in Almelo. Een doelpunt van Everton was genoeg voor de Almelose winst.

Selectie
Ernest Faber kan tegen Heracles net als tegen Excelsior nog altijd niet beschikken over doelman Smits. De doelman heeft een terugslag gehad in zijn herstel en wordt waarschijnlijk opnieuw geopereerd aan zijn pols. Mohammed Rayhi is daarentegen weer op de weg terug. De rappe buitenspeler trainde vandaag (vrijdag red.) weer mee met de selectie. Aanwinst Sam Lundholm is speelgerechtigd verklaard door NEC en reist de 21-jarige Zweedse international mee naar Almelo. Of Faber de jonge Zweed vanaf minuut één laat spelen is nog een vraagteken. Mocht het zo zijn dan verhuisd Foor een linie naar achteren en neemt Santos de spitspositie over ten koste van Ars. 

Steun
NEC kan zondag rekenen op steun van circa 250 Nijmeegse supporters. Met dezelfde passie en inzet als tegen Excelsior moet een goed resultaat er zeker in zitten tegen Heracles. Come on NEC!

Vermoedelijke opstelling NEC: Halldórsson; Appiah, Van Eijden, Golla, Buysse; Bikel, Breinburg, Foor; Lundholm, Santos, Limbombe

Foto: Rob Koppers