Zaterdagavond om 19:45 uur betreedt NEC de rubberen speelvloer van Heracles Almelo. De Nijmegenaren hopen zich te herstellen van het zwakke optreden van zondag, toen het in eigen huis klop kreeg van Feyenoord (0-3). Tegenstander Heracles verloor afgelopen weekeinde bij ADO Den Haag en zakte naar de elfde plaats op de ranglijst. Door de minieme verschillen in het rechterrijtje is Heracles genoodzaakt naar beneden te kijken; het verschil met nummer zestien Roda JC is slechts drie punten.
NEC ging zondag met ruime cijfers onderuit tegen Feyenoord en de drie doelpunten verschil gaven een prima beeld van de verhoudingen in het veld. De Rotterdammers waren niet alleen kwalitatief veel sterker, maar toonden tevens behoorlijk meer strijdlust. Groeibriljant Jean-Peal Boëtius was de grote uitblinker van de wedstrijd. Het 18-jarige jeugdexponent van Feyenoord was onnavolgbaar en tekende voor twee treffers.
Tegenstander Heracles raakte in de winterstop twee smaakmakers kwijt. Aanvaller Samuel Armenteros (maakte vijf goals in zes wedstrijden tegen NEC) transfereerde naar Anderlecht, terwijl Willy Overtoom vertrok naar AZ. Afgelopen zondag ging Heracles met 3-1 onderuit bij ADO Den Haag, dat NEC daardoor is genaderd tot één punt. De Tukkers waren lange tijd gelijkwaardig in Den Haag, maar uiteindelijk trokken de Hagenezen door goals van Mike van Duinen en Tjaronn Chery aan het langste eind.
Trainer Alex Pastoor, die afgelopen week zijn verbintenis bij NEC verlengde tot medio 2014, posteert Ruud Boymans voor het eerst in de basis. Michel Breuer kampt met rugklachten en wordt vervangen door Pavel Cmovs. Nathaniel Wil keert terug van een schorsing, maar vermoedelijk geeft Pastoor de voorkeur aan Daan Bovenberg. Youri Loen en Evander Sno ontbreken door medische redenen. Aan de kant van Heracles ontbreekt Dario Vujicevic door een hamstringblessure. Bart Schenkeveld viel tegen ADO uit met een enkelblessure en is een twijfelgeval.
Op 10 november boekte NEC tegen Heracles zijn eerste thuisoverwinning van het seizoen. Rick Ten Voorde bracht NEC voor rust met een kopbal aan de leiding, maar vlak na rust kwam Heracles op voorsprong door twee treffers van Armenteros. Dankzij een schitterende vrije trap van Leroy George en wederom een treffer van Ten Voorde bleven de drie punten in Nijmegen.Vorig mondde het competitieduel in Almelo uit in een 1-2 overwinning voor NEC. Lasse Schöne en Genero Zeefuik scoorden namens NEC.
Vermoedelijke opstelling NEC: Babos, Bovenberg, Van Eijden, Cmovs, Amieux, Pálsson, Koolwijk, Falkenburg, George, Boymans, Rieks