Zondag is Heracles Almelo de negende tegenstander van NEC in de Eredivisie. Om half 5 wordt er afgetrapt op het kunstgras in Almelo.
Het flitsende Heracles Almelo van vorig seizoen is niet meer. Er vertrokken ‘slechts’ twee basisspelers en trainer Gert-Jan Verbeek maar de prestaties zijn sinds het aantreden van Peter Bosz ondermaats. De voorbereiding begon nog goed met enkele fantastische wedstrijden met geweldig positiespel, in de competitie wisten de Tukkers echter pas één keer te winnen van het zwakke broertje van de Eredisvie Willem II, de Almeloërs bevinden zich inmiddels nog maar één plaats boven de Tilburgs die laatste staan.
Bas Dost en Martin Pieckenhagen leken beide vervangbaar maar blijken toch meer kwaliteiten te hebben dan hen werd toegedicht. Remko Pasveer, jaren uitgeleend aan Go Ahead Eagles is een prima keeper maar heeft zich nog niet weten te onderscheiden. Ook de supporters zien in hem nog niet de opvolger van Piecke, mede door een interview waarmee Pasveer zijn huidige club afgelopen voorjaar in een kwaad daglicht stelde. Nu blijkt ook dat het spel van Heracles afhankelijk was van de sterke en grote Dost. Glynor Plet is in potentie een goede spits maar heeft andere kwaliteiten dan zijn voorganger. Waar vorig jaar iedereen ook blessurevrij bleef in het Polman stadion heeft Bosz minder geluk. Al enkele keren moest hij schuiven om het sterkst mogelijke team op te stellen, onder meer door een blessure van Douglas en enkele lichte blessures waardoor voortijdige wissels nodig waren.
Smaakmaker aan zwart-witte zijde is Marko Vejinovic. De voormalig jeugdspeler van AZ heeft een fabelachtige functionele techniek en kan met zijn steekpass uitstekend de spitsen bedienen. Samen met Willy Overtoom, de nummer 10 met het grote loopvermogen is het middenveld de gevaarlijkste linie van de Almeloërs.
De smaakmaker aan Nijmeegse zijde Leroy George werd in de afgelopen voorbeschouwingen al enkele malen als basisspeler bestempeld maar kende telkens een terugval na zijn blessure. De winger bewees in zijn eerste wedstrijden een echte versterking te zijn die het vermogen heeft in zijn eentje wedstrijden te beslissen. Bij afwezigheid van George, van wie het meespelen andermaal onzeker is, blijft Lasse Schöne de onbetwiste beste man in het rood-groen-zwart. De optie in het contract van de dribbelvaardige Deen werd deze week gelicht waardoor hij nog minimaal een jaar bij NEC onder contract staat. Goed nieuws lijkt dit echter niet, een verlenging van zijn contract moet wel haast de insteek zijn geweest van technisch directeur Carlos Aalbers. Lasse Schöne lijkt dus bezig aan zijn laatste seizoen in Nijmegen. Een afscheidstour die kan beginnen op het kunstgras waar de handige middenvelder goed uit de voeten moet kunnen.