NEC is weer met beide benen op de grond gezet. De Nijmegenaren waren geen schim van zichzelf in het lege Philips Stadion. Men verloor er in de slotminuut met 1-0 van de beloften van PSV. Deze deceptie kwam hard aan voor de mannen van trainer Ruud Brood, maar men zal zich weer moeten opmaken voor het treffen met Helmond Sport. Het duel van aanstaande vrijdag in De Braak begint om 20.00 uur en zal worden geleid door Jeroen Manschot.
Waar iedereen dacht dat NEC met grote cijfers zou winnen van Jong PSV, was het nota bene NEC dat inspiratieloos aan het voetballen was in Eindhoven. Men creëerde zelf ook nauwelijks kansen. De enige echte goede kans was voor NEC-topscorer Sjoerd Ars. Hij raakte met zijn schot de buitenkant van de paal. In de slotminuut kreeg NEC de deksel op de neus. Een voorzet vanaf de linkerkrant werd gemist door NEC-aanvoerder Rens van Eijden en ook Joshua Smits kon de bal niet pareren. 
Enfin, de kopjes moeten weer leeggemaakt worden en er moet vooruit worden gekeken. Kampioen worden is de hoofdzaak in Nijmegen. Helmond Sport is de eerst volgende tegenstander van NEC. De Brabanders zijn het seizoen prima begonnen. In de eerste 4 wedstrijden wist men 5 punten bij elkaar te sprokkelen en is het doelsaldo 4 om 4. De laatste competitiewedstrijd van Helmond Sport was tegen Sparta Rotterdam. De Kasteelheren kwamen in eigen huis niet langs de stugge ploeg van trainer Jan van Dijk; 0-0.
De laatste keer dat NEC en Helmond Sport tegenover elkaar stonden is heel lang geleden. In het seizoen waarin Nederland Europees kampioen werd (1988) namen ze het voor het laatst tegen elkaar op. NEC verloor destijds met 2-0 in de 1e ronde van de KNVB beker.
NEC-trainer Ruud Brood kan tegen Helmond Sport nog altijd niet beschikken over Kristian Émilsson. De Ijslander is nog altijd herstellende van een hamstringblessure. Ook Greigor Breinburg moet het duel aan zich voorbij laten gaan. De talentvolle middenvelder is nog altijd niet voldoende hersteld.
Aanstaande vrijdag reizen er ruim 300 supporters af naar Helmond om NEC te steunen.
Vermoedelijke opstelling NEC: Smits, Appiah, Van Eijden, Haitz, Conboy; Daemen, Mert, Van Moorsel; Jahanbakhsh, Ars, Santos