Hoewel de gemiddelde NEC-supporter er een hard hoofd in had afgelopen vrijdag, presteerden de mannen van trainer Peter Hyballa tegen PEC Zwolle naar de mogelijkheden en pakte de ploeg een verdiend punt: 1-1. Zondag wacht in De Adelaarshorst concurrent Go Ahead Eagles. De wedstrijd tegen ‘Kowet’ vangt om 14.30 uur aan en wordt geleid door Martin van den Kerkhof.

Passie en strijd wint van kwaliteit
Hoewel NEC er op papier slechter is van geworden, viel het vrijdag tegen PEC Zwolle qua veldspel en helemaal al qua resultaat reuze mee. Dat NEC dit seizoen minder kwaliteit in de gelederen heeft is een understatement, maar met heel hard werken kun je in de Nederlandse Eredivisie al ver komen. Zo ondervonden ook de 11.000 aanwezigen in stadion De Goffert dat vrijdagavond. PEC Zwolle had vrijwel de gehele wedstrijd een veldoverwicht en creëerde ook de meeste kansen, maar verzuimde om die om te zetten in doelpunten. Via een sublieme hakbal van Feyenoord-huurling Achahbar zette hij Ajax-huurling Menig alleen voor keeper Delle. Menig bleef rustig en zette PEC op 1-0. NEC was vooral de eerste helft in balbezit onzorgvuldig en liet het zich de kaas van het brood eten.

In de rust gooide tacticus Peter Hyballa de boel om. Gelegenheidslinksback Robin Buwalda werd vervangen door Mikael Dyrestam en ook Stefan Mauk bleef achter in de kleedkamer. Zijn plek werd ingenomen door Julian von Haacke. De Duitse middenvelder had in het tweede bedrijf een belangrijke rol. Hij strooide met passes en was op veel plekken op het veld de PEC-middenvelders de baas. Een kleine tien minuten na de thee verstuurde Dario Dumic een prachtige lange bal over de PEC-verdediging. Aanvaller Ofusu reageerde alert en schoof de bal met zijn grote teen onder doelman Mickey van der Hart door: 1-1. De resterende tijd werd vooral uitgevochten op het middenveld. Beide elftallen kregen nog enkele mogelijkheden om met de zege aan de haal te gaan, maar lieten dat na.

Valse start
De hondstrouwe Go Ahead-supporter weet ongeveer wat hij of zij van zijn ploeg mag verwachten dit seizoen. Een plek bij de onderste vier lijkt het meest voor de hand liggend, maar elke plaats hoger op de ranglijst viert men als het behalen van het kampioenschap. Go Ahead verraste eigenlijk vriend en vijand door te promoveren naar de Eredivisie. De Graafschap moest het in een tweeluik met de Deventerploeg ontgelden. De Superboeren spelen – na wat trammelant rondom de degradatieregeling van FC Twente – ‘gewoon’  in de Jupiler League.

Enfin. Go Ahead ging zondag op bezoek bij ADO Den Haag. De ploeg uit de Hofstad stelde trainer Zjelko Petrovic aan als nieuwe trainer en dat pakt vooralsnog goed uit. De Hagenaars wonnen namelijk vrij eenvoudig met 3-0. Go Ahead creëerde te weinig om aanspraak te maken op een goed resultaat. Met het minimale spelersbudget dat ‘Kowet’ te besteden heeft, wacht zondag in de Adelaarshorst al een belangrijke wedstrijd. Er moet tegen NEC, dat eveneens de hand op de knip moet houden, een goed resultaat worden behaald, wil het niet te snel al achteropraken bij ploegen als Excelsior, Willem II en Sparta.