NEC moet voor de tweede keer op rij de bus in voor een uitwedstrijd. Vrijdag treden de Nijmegenaren om 20.00 aan tegen Go Ahead Eagles in Deventer, de nummer drie van de competitie. De thuiswedstrijd werd in september van vorig jaar afgewerkt, toen werd het in de Goffert 1-1.

Afgelopen vrijdag was NEC in Leeuwarden voor de ontmoeting met SC Cambuur. De weersomstandigheden waren niet optimaal en met name de harde wind gooide roet in het eten. Na een bijna een halfuur spelen waren het de Friezen die de score openden. Mattijs Branderhorst zat mis bij een corner, waaruit raak werd gekopt. In de tweede helft werd door Josef Kvida de gelijkmaker gemaakt. Na een ouderwetse scrimmage wist Kvida de bal het juiste tikje te geven om de bal in het net te krijgen. Over het geheel genomen verdiende de wedstrijd geen winnaar maar waren de Nijmegenaren er nog het dichtst bij. De kopbal van Jonathan Okita werd getoucheerd door de keeper en raakte de paal.

Go Ahead Eagles
De Eagles zijn de huidige nummer drie van de competitie. Met 46 punten uit 24 wedstrijden laat het alleen FC Twente en FC Den Bosch boven zich. Maandag werkte de formatie van John Stegeman nog een wedstrijd af tegen Jong FC Utrecht. Het duel dat in het teken stond van oud-speler Leon de Kogel werd met 2-4 in het voordeel van Kowet beslist. De eerste wedstrijd van dit seizoen tussen NEC en Go Ahead Eagles werd in september van vorig jaar in de Goffert gespeeld. De onlangs verhuurde Sven Braken was de maker van het enige Nijmeegse doelpunt, Paco van Moorsel nam het andere doelpunt voor zijn rekening.

Voor Robin Buwalda zal het een weerzien zijn met zijn vorige club. In de tweede helft van vorig seizoen werd de verdediger verhuurd aan de Eagles waar hij in totaal achttien wedstrijden speelde.

De wedstrijd
Jack de Gier kan naar alle waarschijnlijkheid opnieuw geen beroep doen op Rens van Eijden. Of Ole Romeny inzetbaar is, is ook nog niet duidelijk. Verwacht werd dat hij er tegen Cambuur bij zou zijn, maar die wedstrijd kwam te vroeg. Daarnaast zijn ook Frank Sturing en Norbert Alblas er vrijdag niet bij. Achter de naam van Guus Joppen staat een vraagteken.

De Adelaarshorst is vrijdag om 20.00 decor van het treffen met Go Ahead. Scheidsrechter van dienst is Christiaan Bax, eerder dit seizoen floot hij de ontmoeting tussen NEC en Cambuur. Wij houden je graag op de hoogte via ons liveblog en Twitterkanaal. Via de radio is de wedstrijd te beluisteren via RN7. Op FOX Sports 2 is de wedstrijd live te zien.

Foto: Rob Koppers