NEC reist vrijdagmiddag af naar Sittard om vervolgens om 20.00 uur af te trappen tegen het plaatselijke Fortuna. Het is een duel tussen de nummer vijftien en één van de Jupiler League. Arbiter van dienst is de heer Lindhout welke wordt ondersteund door de heren Steinhauser en Honing.
Helmond Sport
NEC pakte tegen Helmond Sport wederom de volle buit. Het ging daarentegen alles behalve makkelijk voor de ploeg van Ruud Brood. De Nijmegenaren kwamen dan wel op een 1-0 voorsprong, maar speelden onzorgvuldig in de opbouw en verloren veel te vaak de bal. Dat moet er uit en mag een trotse koploper niet gebeuren. Helemaal niet in de eigen Goffert. Enfin, met 1-0 zochten beide elftallen ook gelijk de thee op. Na de onderbreking kwam Helmond Sport verrassend op gelijkerhoogte. Jeffrey Leiwakabessy ‘dacht wel even de bal over de achterlijn te laten rollen’, maar dat mislukte finaal. Wat bleek, de routinier veroorzaakte een penalty en de stand werd gelijk getrokken. Kort na de gelijkmaker scoorde NEC op fantastische wijze de 2-1. Een voorzet van rechts werd met een loepzuivere omhaal bekroond met een voorsprong. In de slotfase van het duel zorgde Limbombe met een individuele actie voor het slotakkoord; 3-1.
Fortuna Sittard
De ploeg uit Limburg presteert in eigen huis magertjes. Van de voorgaande tien thuisduels wisten de mannen van trainer van Fessem slechts zes maal te scoren. Van die zes goals werden er vier tegen FC Oss geproduceerd. In het eigen Offermans Joostenstadion wonnen de Fortunezen slechts één keer en dat was tegen Helmond Sport. Opvallende statistiek is dus dat Fortuna moeizaam scoort in eigen huis. Daarentegen komt de meest scorende ploeg van de Jupiler League op bezoek én het team met de minste tegengoals. De laatste wedstrijd die Fortuna was tegen Achilles ’29. De Limburgers kwamen niet verder dan een bloedeloos gelijkspel. De week ervoor werd er knap met 1-3 gewonnen in Kerkrade in de altijd beladen derby van het Zuiden.
Historie
NEC speelde verscheidene keren tegen Fortuna Sittard. De laatste keer dat de Nijmegenaren wonnen in Sittard dateert uit het jaar 1999. Op 21 mei 1999 won NEC met 2-3 door twee goals van Jack de Gier en Tumani. Opvallend is dat Jeffrey Leiwakabessy toen ook al voor NEC speelde en zelfs een assist afleverde op spits “Jackie Goal”.  De laatste ontmoeting stond in 2011 op het programma. Op 20 september van dat jaar speelde NEC een bekerduel in Sittard. Na 90 minuten stond 2-2 op het scorebord. In de verlenging trok NEC aan het langste eind; 2-4. Eerder dit seizoen, op 22 augustus jl., stuurde NEC Fortuna met een pak slaag naar Sittard. Het werd maar liefst 5-1.
Wedstrijdselectie
In tegenstelling tot enkele weken geleden kan de Nijmeegse oefenmeester over een voltallige selectie beschikken. De langdurige geblesseerden Paco van Moorsel en Marcel Appiah zijn volledig hersteld van hun kwetsuren. Gregor Breinborg ontbrak afgelopen zondag tegen Helmond Sport en zal ook morgen niet bij de selectie zitten wegens een knieblessure. Verder lijkt de formatie hetzelfde te zijn als tegen de Brabanders. 
Het duel in Sittard kan zomaar eens een hele belangrijke zijn. Runner-up FC Eindhoven speelt tegen nummer drie Roda JC. Een team verliest sowieso de aansluiting met koploper NEC, mits de Nijmegenaren zelf geen punten verspelen.
Vermoedelijke opstelling NEC: Smits; Gravenbeek, van Eijden, Conboy, Leiwakabessy; Daemen, Foor, Santos; Jahanbakhsh, Ars, Limbombe