Zaterdagavond speelt NEC in de Rotterdamse Kuip opnieuw tegen Feyenoord. Een kans voor NEC om zich in de competitie te revancheren van de pijnlijke bekeruitschakeling van woensdag. Terwijl het publiek zich opmaakte voor een bloedstollende strafschoppenreeks, schoot Lex Immers in de slotseconde van de verlenging Feyenoord naar de volgende ronde.  Weg bekeravontuur.
Met de uitschakeling werd er in eigen huis opnieuw een teleurstellend resultaat geboekt, maar vermakelijk was de bekerwedstrijd wel. NEC herpakte zich na een beroerde eerste helft en dwong met de nodige passie en strijdlust een verlenging af. Deze gedrevenheid was iets wat lang gemist werd in De Goffert. Ondanks dat de avond in een mineur eindigde, biedt het spel van NEC vanaf de tweede helft en het spel van het kwakkelende Feyenoord perspectief voor de volgende ontmoeting.
NEC speelt zaterdag op vreemde bodem en kan hier, hoe paradoxaal het ook klinkt, hoop uit putten. Op eigen bodem werd er in de competitie tot nu toe één schamel puntje behaald, tegenover zeven punten in uitwedstrijden. Ook geven de onderlinge resultaten tussen Feyenoord en NEC in De Kuip veel vertrouwen: van de afgelopen vier onderlinge ontmoetingen in de Kuip won NEC drie keer.   
Er werd vrijdag besloten getraind en daarmee is het gissen naar de basisopstelling die trainer Alex Pastoor zaterdag het veld in stuurt. Leroy George liet woensdag een goede indruk achter en heeft daarmee mogelijk een basisplaats afgedwongen. Navarone Foor raakt in dat geval zijn basisplek als rechtsbuiten kwijt, maar Pastoor kan ervoor kiezen Foor op het middenveld te zetten in plaats van de tegenvallende Geert-Arend Roorda. Zeker lijkt wel dat Pastoor weer een beroep doet op Kevin Conboy, die terugkeert van een schorsing.
Ronald Koeman kan nog altijd geen beroep doen op Erwin Mulder, Joris Mathijsen en Stefan de Vrij. John Goossens en Mitchell Te Vrede zijn nog niet wedstrijdfit. Het duel begint om 19:45 uur en staat onder leiding van Bas Nijhuis.