De kop is eraf. Speelronde één in de Jupiler League is geweest. Aanstaande vrijdag gaat NEC op bezoek in het vissersdorp Volendam voor speelronde twee. Het op papier mooie affiche in het Kras-stadion, zal om 20.00u beginnen en wordt geleid door Ed Janssen en assistenten Brink en Vandeursen.
NEC kreeg op de eerste speeldag FC Eindhoven op bezoek in de eigen Goffert. De mannen van Ruud Brood wonnen dik verdiend met 3-1 dankzij doelpunten van Ars, Daemen en Jahanbakhsh. De uitslag had nog veel hoger kunnen uitvallen als Van Moorsel en Ars hun vrije doelmogelijkheden hadden bekroond met een doelpunt. FC Volendam ging in de eerste speelronde op bezoek in Oss. De club met het samenwerkingsverband met NEC kreeg een flink pak slaag te verwerken. Het werd, onder toeziend oog van NEC-trainer Ruud Brood, maar liefst 0-4 dankzij vier doelpunten van spits Robert Mühren.
De laatste keer dat NEC op bezoek ging in Volendam was op 1 maart 2009. Destijds werd door een late gelijkmaker van Milano Koenders met 1-1 gelijkgespeeld. Een paar maanden eerder, in de eigen Goffert, werden de wijdbroeken met maar liefst 6-1 naar huis gestuurd dankzij goals van Schöne (2x), Van Beukering (2x), Zomer (1x) en Ntibazonkiza. (1x)
NEC-trainer Ruud Brood kan in deze ‘Jupiler-topper’ over een fitte selectie beschikken. Men heeft alleen wel afscheid genomen van Samuel Stéfanik. De Slowaak keert terug naar zijn vaderland en gaat spelen voor Slovan Bratislava. Volgens De Gelderlander wijzigt er weinig in de basiself, alleen maakt linksbuiten Santos plaats voor de jonge Emilsson voor het duel van vrijdagavond.
Hans De Koning, trainer van FC Volendam, beschikt net als in het duel met FC Oss over een fitte en gretige selectie dat graag voor promotie wil gaan dit seizoen. Of De Koning nog lang kan genieten van topspits Robert Mühren is nog maar de vraag. De spits staat namelijk in belangstelling van diverse Ere –en Eerste Divisie clubs.
Vermoedelijke opstelling NEC: Smits; Appiah, Van Eijden, Haitz, Conboy; Daemen, Breinburg, Van Moorsel; Jahanbakhsh, Ars, Emilsson