Na een zeer behoorlijke wedstrijd tegen FC Twente die helaas niks opleverde staat er wederom een lastige uitwedstrijd op het programma. Toch doet NEC het meestal niet slecht in de Galgerwaard.
FC Utrecht is na een uitstekende start inmiddels ook wat afgezakt op de ranglijst. De doelstelling was aan de hoge kant voor het seizoen (vijfde!) maar is nog steeds mogelijk. Du Chatinier ziet na die goede start echter wel steeds meer problemen. Miljoenenaankoop Van Wolfswinkel wordt regelmatig gepasseerd en dat is gezien zijn transfersom een flater. Ook Jacob Mulenga de andere aanvaller heeft nog niet kunnen bekoren. Mulenga is een targetman, fysiek sterk en razendsnel maar zodra het op techniek en tactiek aankomt worden de zwakke plekken blootgelegd bij de Zambiaan. Voormalig aanvoerder Gregoor van Dijk gooide ook al de kont tegen de krib. De verdedigende middenvelder, naar verluidt één van de bestbetaalde spelers in Utrecht, wil per se vertrekken uit de Domstad na enkele conflicten met de technische staf.
Daar tegenover staat natuurlijk de ontwikkeling van een talent als Dries Mertens. De kleine Belg werd begeerd door veel clubs en speelt in een vrije rol vanaf de zijkant vaak tegenstanders helemaal zoek. Ook de doorbraak van talenten als Gianluca Nijholt (in de jeugd al eens begeerd door Arsenal) en rechtsback Van Maarel zijn opstekers voor ‘de chat’. Utrecht zit weer in de lift maar dient nog heel wat dalen te overwinnen voordat er echt een aanval op de top kan worden gedaan.
NEC hoort binnenkort ook of men verder kan groeien. Nu de nieuwe gemeenteraad bekend is zal er snel (na de formatie) duidelijkheid komen over het stadion en de uitbreiding daarvan. In de papieren versie van Voetbal International bleek al dat het stadion in Nijmegen één van de hoogste bezettingsgraden kent van Nederland. Uitbreiding is dus een must. Mede omdat regionale concurrenten als VVV en Vitesse ook stadions hebben/krijgen die meer mensen kunnen herbergen. NEC kan vrijwel zeker dit seizoen veilig uitvoetballen. Om veilig te zijn heb je ieder jaar zo’n 34 punten nodig. Met nog negen wedstrijden te gaan moeten die laatste zes punten het probleem niet zijn. NEC kan dus vrijuit voetballen en dat leverde vorig jaar nog een uitstekende overwinning op in Utrecht. Door goals van El-Akchaoui en Tshibamba reisde NEC met een 2-0 overwinning terug naar Nijmegen. Dit jaar zullen er dankzij de autocombi meer supporters aanwezig zijn om wellicht weer een overwinning te begroeten.