Waar menig NEC-supporter druk in de weer is met Sinterklaasavond, bereiden de spelers van NEC zich momenteel voor op heel iets anders. Vrijdag staat namelijk alweer de volgende competitiewedstrijd op het programma. NEC neemt het in de Galgenwaard op tegen FC Utrecht. De wedstrijd staat onder leiding van arbiter Sanders en zal om 20:00 uur beginnen. 

Afgelopen zondag trilde de Goffert als vanouds weer eens op haar grondvesten. NEC pakte haar tweede thuiswinst door het AZ van Dick Advocaat met 3-2 huiswaarts te laten keren. Ondanks de overwinning staat NEC nog altijd onderaan in de Eredivisie, maar is het RKC genaderd tot 1 punt. Het verschil tussen de ‘veilige’ plek 15, momenteel bezet door Heracles Almelo, bedraagt 3 punten. NEC kan dus goede zaken doen als het weet te winnen in Utrecht.

De club uit de Domstad is terug te vinden op de 9e plek. Het won dit seizoen al 6 maal en staat daardoor in de middenmoot van de Eredivisie. De afgelopen twee wedstrijden werden in winst omgezet. In de Galgenwaard werd ADO Den Haag met 3-0 verslagen. In de week daarop versloeg het, ietswat gelukkig, Heracles in Almelo met 2-1. 

FC Utrecht en NEC staan vrijdag voor de 35e keer in Eredivisieverband tegenover elkaar. In de 34 voorgaande edities trok FC Utrecht 18 maal aan het langste eind. De Nijmegenaren daarentegen zegevierden 10 keer. Vorig seizoen won NEC met 3-0 in Utrecht door doelpunten van Ruud Boymans, Erik Falkenburg en Melvin Platje. Alle 3 de spelers zijn inmiddels bij een andere club actief. In Nijmegen won NEC met 2-0. Het zal allerminst een makkelijke opgave worden om vrijdag de 3 punten mee te nemen. FC Utrecht is namelijk dit seizoen nog ongeslagen in eigen huis.

Trainer Jan Wouters waakt voor onderschatting bij zijn elftal: “In de wedstrijd tegen AZ zag je dat het team echt voor elkaar wilde werken”, vertelt Wouters die aandachtig toeschouwer van die wedstrijd was. “Aanvaller Jahanbakhsh viel mij op en ook Michael Higdon is een wapen. Ik verwacht een compact NEC bij ons in de Galgenwaard. Dat is altijd lastig te bespelen.”
De selectie van FC Utrecht kent een aantal blessuregevallen. Willem Janssen (knie), Johan Mårtensson (knie), Cedric van der Gun (knie), Marcus Nilsson (bekken) en Jacob Mulenga (bovenbeen) zullen het duel tegen NEC aan zich voorbij moeten laten gaan.   

NEC-trainer Anton Janssen kan nog altijd niet beschikken over Marcel Stutter (enkel).

Vermoedelijke opstelling NEC: Johnsson; Vermijl, Van Eijden, Palsson, Leiwakabessy; Mulder, Koolwijk, Jahanbakhsh, Rieks, Conboy; Higdon.