Zondag gaat NEC op bezoek bij FC Utrecht, een duel tussen de nummer twaalf en dertien van de Eredivisie. De verschillen zijn klein in de Eredivisie en daarom kan het voor beide clubs nog alle kanten op dit seizoen. Het linkerrijtje is in zicht, maar de degradatieplaatsen evenzeer.
FC Utrecht kende net als NEC een zeer teleurstellende eerste seizoenshelft. Maar waar bij NEC de verwachtingen hoog waren met de komst van onder anderen Krisztián Vadócz, Ryan Koolwijk, Melvin Platje, Nick van der Velden, Género Zeefuik en Stef Nijland, was het treurnis troef in Utrecht toen smaakmakers Dries Mertens, Ricky van Wolfwinkel, Kevin Strootman en Michel Vorm vertrokken. Toch lijkt het na de winterstop beter te gaan met FC Utrecht. Met 8 punten uit 6 wedstrijden pakte het niet heel veel punten, maar met duels tegen PSV, Heerenveen, Ajax, ADO, AZ en Twente kwam het al de gehele huidige top vijf tegen.
Met de overwinning vorige week op FC Groningen kan NEC weer naar boven kijken. Een uitstekend spelend NEC veegde FC Groningen van de mat en boekte zo haar grootste overwinning van het seizoen. Uitblinkers waren Leroy George –de ex-speler van FC Utrecht die twee keer scoorde– en Navarone Foor. Alleen van laatstgenoemde is het onzeker of hij in actie kan komen tegen FC Utrecht, Foor heeft last van een lichte enkelblessure. Verder beschikt NEC over een compleet fitte selectie. Niels Wellenberg komt terug van een zware knieblessure en is eindelijk weer beschikbaar, terwijl Nick van der Velden terugkeert van een schorsing.
Hoe anders is dat bij FC Utrecht. Het meespelen van Frank Demouge is onzeker. De Nijmegenaar heeft last van zijn hamstring en kon vrijdag niet in actie komen op de training. Vanwege griep is Cedric van der Gun er zeker niet bij. Ook is Jacob Mulenga nog altijd niet fit. De spits traint weer mee met de selectie na een zware knieblessure, maar de wedstrijd van zondag komt nog te vroeg. Jan Wouters kan verder geen beroep doen op Daan Bovenberg. De rechtsback is nog herstellende van een hamstringblessure. Verder zijn de langer geblesseerden Marcus Nilsson, Michael Zullo en Rob van Dijk niet inzetbaar voor FC Utrecht. Wel kan Alexander Gerndt weer in actie komen, die vorige week niet inzetbaar was tegen FC Twente vanwege een kuitblessure.
FC Utrecht speelde vorige week bij FC Twente in een 4-5-1 formatie met Demouge in de spits. Waarschijnlijk zal het morgen aantreden in een 4-4-2 formatie, met voorin naast Alexander Gerndt de jeugdigde spits Lars Veldwijk. NEC zal waarschijnlijk met dezelfde opstelling spelen als tegen FC Groningen. Vorig seizoen eindigde de ontmoeting in een 4-0 overwinning voor FC Utrecht.