NEC gaat zondagmiddag in Stadion Galgenwaard op bezoek bij FC Utrecht, de huidige nummer negen van de Eredivisie. De Nijmegenaren bezetten de tiende stek en kunnen bij winst over de Domstedelingen, die echter nog wel een competitiewedstrijd tegoed hebben, heen wipppen.

Wedstrijdinformatie:
Competitie: Eredivisie
Datum: Zondag 21 november 2010
Tijd: 16:30 uur
Scheidsrechter: Pieter Vink
Stadion: Stadion Galgenwaard (Utrecht)
Laatste zege NEC: 22-02-2009, 0-2
Laatste zege FC Utrecht: 07-03-2010, 1-0
Utrecht speelt komend weekeinde haar 26ste officiële duel van het lopende seizoen. De manschappen van Ton du Chatinier zijn actief in de Europa League en bereikten onlangs ten koste van AGOVV Apeldoorn de achtste finale van de KNVB beker. Ter vergelijking: NEC begon haar jaargang bijna een maand later, werkte elf wedstrijden minder af dan haar opponent en werd in de derde ronde van het bekertoernooi uitgeschakeld door eerstedivisionist FC Dordrecht.

Clubtopscorer aan Utrechtse zijde is Ricky van Wolfswinkel. De 21-jarige centrumspits was in dertien optredens al tien maal trefzeker en ontving bovendien een uitnodiging van bondscoach Bert van Marwijk voor het Nederlands elftal. De voorbije periode stokt zijn productie echter ietwat; de laatste vijf wedstrijden scoorde Van Wolfswinkel slechts één keer.

De oud-speler van Vitesse werd voorheen geflankeerd door sterspeler Dries Mertens en Jacob Mulenga, maar laatstgenoemde scheurde bijna drie weken geleden tegen ADO Den Haag zijn knieband af en is de komende maanden uit de roulatie. Ook Jacob Lensky moet de ontmoeting zondag aan zich voorbij laten gaan. De middenvelder bezocht deze week een vriend in Zwitserland, maar werd gedurende zijn trip beroofd van zijn paspoort. Utrecht heeft inmiddels contact opgenomen met de ambassade, maar moet haar Canadese voetballer tegen NEC missen.

NEC-coach Wiljan Vloet kan niet beschikken over Rens van Eijden. De centrale verdediger heeft een blessure aan zijn knie en gaat volgende week noodgedwongen onder het mes. De 22-jarige mandekker wordt mogelijk vervangen door Mark Otten. Verder is de van Utrecht gehuurde Leroy George weer volledig hersteld van een enkelblessure, maar de buitenspeler start op de reservebank ten faveure van Thomas Chatelle. NEC en Utrecht hebben beide negentien punten; de winnaar van het treffen nestelt zich voorlopig stevig in het linkerrijtje.