Door de zege van RKC op NAC reist NEC als nummer 18 af naar koploper FC Twente. Na de eerste competitiezege, thuis tegen sc Heerenveen en de bekerwinst tegen FC Eindhoven zijn de Nijmegenaren nu gebrand op de eerste uitzege. Makkelijk zal dat niet worden. 
FC Twente is thuis al zeven duels tegen NEC ongeslagen. De laatste zege in Enschede dateert alweer van 2005. De enige doelpuntenmaker was toen Tininho. Vorig seizoen eindigde het duel in 5-2. 
NEC reist met een fitte selectie af naar de koploper. Ryan Koolwijk keert weer terug in de basis, daardoor zal Alireza Jahanbakhsh weer op de bank plaatsnemen. Christoph Hemlein keert terug van een schorsing, maar begint ook op de bank. FC Twente kan tegen NEC beschikken over dezelfde selectie als afgelopen weken. Alleen Wout Brama en Sander Boschker ontbreken.
Michel Jansen, trainer bij de Tukkers, onderschat NEC niet. "Ze hebben een moeilijke periode gehad, maar na de komst van enkele goede spelers en een nieuwe trainer is dat meer een team aan het worden", zegt Jansen op de clubwebsite van FC Twente. "Voor ons is NEC-thuis een wedstrijd die we moeten winnen, laten we daar niet omheen draaien, maar eenvoudig zal het zeker niet worden. Ik verwacht dat NEC vanuit een gesloten defensie zal spelen en via de lange bal de spits wil bereiken. Wanneer wij te makkelijk over de wedstrijd gaan denken, dan ga je een probleem met NEC krijgen."
Anton Janssen, met dubbel s, stapt met een beter gevoel de spelersbus in dan de afgelopen weken. "Natuurlijk is het lekker om twee keer op rij te winnen", zegt hij op de clubwebsite van NEC. "Maar zeges of niet, de wedstrijd tegen Twente is hoe dan ook een moeilijke. We zitten nog steeds in een zware fase en met de stand op de ranglijst is iedere wedstrijd pittig, of het nu tegen de koploper is of een middenmoter. We moeten vol energie de wedstrijd ingaan en dan is er van alles mogelijk. Het vertrouwen is er in ieder geval."
Vermoedelijke opstelling NEC: Johnsson; Vermijl, Van Eijden, Breuer, Leiwakabessy; Palsson, Koolwijk, Conboy; Jantscher, Higdon en Rieks.