Na het aantrekkelijke gelijkspel mag het NEC van Wiljan Vloet wederom in een uitwedstrijd voor spektakel gaan zorgen. Zondag is FC Groningen in het hoge noorden de tegenstander.
Net als NEC zijn de groen-witten het jaar niet goed gestart. Afgelopen week verloren zij, net als NEC enkele weken terug, van het matige RKC Waalwijk. Het verlies van topscorer Markus Berg laat zich voelen. Groningen kreeg naar verluidt ruim 10 miljoen euro van Hamburger SV maar wist geen capabele vervangen aan te trekken. De jonge Serhat Köc moet zich nog bewijzen op het hoogste niveau, Tim Matavz speelt al enkele jaren in Groningen maar is ook nog jong en aanvaller Nordstrand moet binnenkort waarschijnlijk Groningen al verlaten. De Deense spits kwam op huurbasis over van FC Kopenhagen maar wist buiten zijn debuut (waar hij een knap doelpunt maakte) niet te imponeren. Verder achtte Ron Jans het niet noodzakelijk Yevgeni Levchenko voor de club te behouden. Ook dat blijkt een aderlating te zijn voor de bespelers van de Groene Hel. De linksbenige spelmaker was met zijn ervaring en overzicht een belangrijke schakel binnen de ploeg. Een positie die kennelijk zwaar onderschat is door trainer Jans. Overigens gaat de trainer na vele jaren stoppen bij “zijn” club. Jans is op zoek naar een nieuwe uitdaging maar heeft vooralsnog geen duidelijke ambitie uitgesproken. Twee andere sterkhouders van Groningen zijn aanstaande zondag geschorst. Keeper Luciano mag nog brommen na zijn rode kaart tegen RKC, centrumverdediger Granqvist is geschorst na zijn vijfde gele kaart.

In Breda waren de poppetjes hetzelfde, maar de speelwijze wel degelijk veranderd. Wiljan Vloet drukte direct zijn stempel op het spel van NEC door John Goossens, gezegend met een geweldig linkerbeen, als centrale aanvallende middenvelder. Met dwingend spel en een magnifieke assist was hij zeer aanwezig in het Nijmeegse aanvalsspel. Deze wisseling ging ten koste van Rutger Worm. De Nijmegenaar speelde een paar wedstrijden heel aardig maar kon zich niet echt onderscheiden. Worm vond zichzelf terug op de flank, een positie die hem slecht past. Hij werd dan ook gewisseld in de rust en mocht blij zijn dat hij die überhaupt haalde. Een domme handsbal had hem eigenlijk zijn tweede kaart moeten opleveren, de scheidsrechter was echter genadig. Over de tactiek kan vooralsnog weinig gezegd worden. Vloet heeft, vergeleken met vorige week, zijn dienstverband verdubbeld en een week lang kunnen trainen met een gretige groep. Wordt vervolgd in Groningen!