In de 25ste speelronde van de Jupiler League staat er een aardig potje op het programma. Koploper NEC gaat op bezoek bij nummer vijf FC Emmen. Het duel van aanstaande vrijdag zal om 20.00 uur aanvangen en wordt geleid door Pieter Vink.
Jong PSV
Zoals iedere week blikken we even terug naar de laatst gespeelde wedstrijd van NEC. Afgelopen maandag speelde NEC tegen Jong PSV. De wedstrijd in het druk bezochte Goffertstadion werd uiteindelijk winnend met 5-2 afgesloten na een 2-2 ruststand. Sjoerd Ars, was na zijn droge periode, man of the match en bekroonde zijn optreden met drie treffers. De twee andere goals kwamen op naam van Anthony Limbombe en Tom Daemen. Door de 5-2 overwinning is NEC nu de meest scorende ploeg van de Jupiler League en zag het achtervolger FC Eindhoven met 2-1 verliezen in Almere. De andere concurrent, Roda JC, won wel zijn wedstrijd tegen nummer vier FC Volendam. In Kerkrade werd het 3-2.
FC Emmen
De ploeg uit Drenthe bivakkeert op de vijfde positie en doet het wonderbaarlijk goed. Waar voor de winterstop iedere tegenstander van het kastje naar de muur werd getikt, lijkt de trein na de winterstop wat gas terug te nemen. Van de laatste vier wedstrijden werd er maar één keer gewonnen. Afgelopen maandag gingen de mannen van Joop Gall kansloos onderuit in De Vliert. FC Den Bosch was met 2-0 te sterk. De laatste keer dat Emmen geen doelpunten produceerde was op 7 december 2014. Toen werd er met 3-0 verloren op Het Kasteel van Sparta. FC Emmen speelde tot nu toe twaalf thuiswedstrijden. In die twaalf wedstrijden werd maar één keer verloren. Roda JC was de enige ploeg die de volle buit wist weg te plukken uit de Jens Vesting.
Historie
De laatste keer dat NEC speelde tegen FC Emmen, met het thuisduel van dit seizoen niet meegenomen, dateert uit het seizoen 1997. In augustus van dat jaar liep NEC in de poulefase van de beker tegen een nederlaag aan. FC Emmen was destijds met 0-2 te sterk. Eerder dit seizoen won NEC afgetekend met 4-0 van FC Emmen. Het werd een waar schouwspel in De Goffert. Limbombe trof tweemaal doel en Jahanbakhsh en Daemen volgden beiden met één goal.
Wedstrijdselectie
Jeffrey Leiwakabessy viel geblesseerd uit tegen Jong PSV, maar lijkt fit genoeg om in de basis te starten tegen FC Emmen. Gregor Breinburg ontbreekt inmiddels al twee weken in de basisformatie van trainer Brood. Ook tegen de Drenthenaren zal de kleine middenvelder de grote afwezige zijn. Navarone Foor lijkt weer een plek op het middenveld op te eisen. Verder zal de opstelling en formatie niet veel anders zijn als afgelopen maandag.
Vermoedelijke opstelling NEC: Smits; Gravenbeek, Van Eijden, Conboy, Leiwakabessy; Daemen, Foor, Santos; Jahanbakhsh, Ars, Limbombe