Twaalf dagen na de deceptie in Dordrecht begint NEC donderdag aan de – hopelijk – vier duels durende epiloog van het teleurstellende seizoen in de Jupiler League. Op Hemelvaartsdag gaan de mannen van trainer Pepijn Lijnders in de play-offs op bezoek bij FC Emmen.

Het vertrouwen in een goede afloop was de afgelopen weken torenhoog bij NEC. Misschien wel te hoog, want de Nijmegenaren lieten het meerdere malen afweten wanneer het echt moest. Toch: directe promotie kan niet meer, maar de kans dat NEC komend seizoen in de Eredivisie speelt bestaat nog. Ook daarin is het vertrouwen in Nijmegen groot. Men heeft er zelfs zin in.

Lees ook: Van Duin is er klaar voor: "Ik doe wat ik moet doen"

Het belooft in ieder geval geen makkie te worden voor NEC, want de Nijmegenaren hebben het eerder dit seizoen erg lastig gehad tegen Emmen. In de vijfde speelronde zorgde Emmen in De Goffert in de slotfase voor 1-1 en nam dus een punt mee. Vier dagen later won NEC in het bekertoernooi in Emmen met 1-3 door twee goals van Sven Braken en een van Arnaut Groeneveld. In februari keerde NEC onder Pepijn Lijnders terug in Emmen, waar het met 1-0 verloor in een extreem moeizame wedstrijd.

Emmen ging overigens, net als NEC, niet erg overtuigend de play-offs in. De ploeg van trainer Dick Lukkien liep eerder nog op één punt de derde periodetitel mis en won in de periode erna slechts twee van de negen duels (van MVV en FC Den Bosch). FC Dordrecht, FC Volendam en Telstar wonnen allen op bezoek in Emmen. Aan de andere kant maakte FC Dordrecht richting het duel met NEC ook geen goede weken door, maar werd het wel 3-3.

Lees ook: Trainer FC Emmen ziet weinig in ‘overspannen gedoe’ bij NEC

Selectie
NEC kampte de afgelopen weken vaak met blessures en de ziekenboeg is zeker nog niet leeg. Mohamed Rayhi komt dit seizoen niet meer in actie en ook Jari Schuurman lijkt zijn laatste wedstrijd voor NEC al te hebben gespeeld. Daarnaast raakte Arnaut Groeneveld op het trainingskamp in Mierlo geblesseerd. Sven Braken en Steeven Langil zijn wel weer inzetbaar. Zij zijn hersteld van hun blessures.