De mannen van trainers Jean Paul de Jong en Ruud Brood mogen weer! Aanstaande vrijdag wordt de tweede helft van de competitie hervat met een topper. NEC gaat in het Jan Louwersstadion op bezoek bij nummer drie FC Eindhoven. De vrijdagavond wedstrijd zal om 20.00 uur aanvangen en wordt geleid door de heer Ed Janssen.
Trainingskamp
NEC is afgelopen week teruggekeerd van een trip naar de Spaanse zuidkust. De Nijmegenaren hebben de week volbracht met intensieve trainingen en een oefenpot tegen Belgisch Eersteklasser KV Oostende. Het duel ging uiteindelijk met 2-0 verloren. Buiten de trainingen en wedstrijd om werden er tal van teambuilding-activiteiten georganiseerd om de mannen scherp te krijgen en houden voor de tweede seizoenshelft.
NEC – MVV
De laatste competitiewedstrijd die NEC speelde voor de winterstop was tegen MVV uit Maastricht. Na een vroege 0-1 boog de Nijmeegse equipe de achterstand razendsnel om in een 3-1 voorsprong. Uiteindelijk werden de Limburgers met een 4-1 nederlaag huiswaarts gestuurd. De grote man aan Nijmeegse zijde was Cristian Santos. De Venuelaanze-Duitser bekroonde zijn optreden met twee wonderschone en belangrijke treffers. De andere goals kwamen op naam van Anthony Limbombe en Tom Daemen.
FC Eindhoven
FC Eindhoven presteert tot op heden uitstekend. Hoewel de tweede club uit Eindhoven het financieel niet zo breed heeft als Philips Sport Vereniging, doen ze het bovengemiddeld goed. Met veertig punten uit negentien duels staan de mannen van Jean-Paul de Jong ‘slechts’ tien punten achter op koploper NEC. Doel van de Eindhovense ploeg is om via na-competitie promotie af te dwingen voor de Eredivisie. In de derde periode moeten ze alles op alles zetten om dit te bewerkstelligen. De laatste wedstrijd die FC Eindhoven voor de winterbreak speelde was tegen Sparta Rotterdam. Op Het Kasteel werd toch ietwat verrassend met 2-0 verloren. Maar daarentegen werd er in de eerste seizoenshelft wel afgerekend met concurrenten FC Volendam en FC Emmen. Kortom, NEC is en zal gewaarschuwd zijn.
Historie
De wedstrijd FC Eindhoven – NEC lijkt op voorhand altijd een lastige wedstrijd voor NEC, maar in werkelijkheid presteren de Nijmegenaren juist goed in Eindhoven. Van de voorgaande drie duels in het Jan Louwersstadion pakten de Nijmegenaren telkens de volle buit. Er werd op 29 oktober 2013 voor het laatst nipt met 0-1 gewonnen dankzij voormalig-spits Michael Higdon. Eerder dit seizoen op de eerste speeldag, boekte NEC een klinkende 3-1 overwinning. Goals kwamen op naam van Sjoerd Ars, Tom Daemen en Alireza Jahanbakhsh.
Wedstrijdselectie
Ruud Brood moet voor het treffen met FC Eindhoven flink puzzelen aan zijn selectie en formatie. Wetende dat Alireza Jahanbakhsh afwezig is wegens deelname aan de Azië-Cup zullen Marcel Appiah, Kristian Émilsson en Cristian Santos niet meereizen naar de lichtstad. Daarentegen lijkt middenvelder Paco van Moorsel op de weg terug van zijn enkelblessure en is het nog twijfelachtig of hij wordt opgenomen in de selectie. Verder zullen naar aller waarschijnlijkheid dezelfde elf namen op het formulier verschijnen als tegen MVV.
Vermoedelijke opstelling NEC: Smits; Gravenbeek, van Eijden, Conboy, Leiwakabessy; Daemen, Breinburg, Foor/Van Moorsel; Limbombe, Ars, Foor/Çelik