Donderdagavond speelt NEC om 20:00 in de derde ronde van de KNVB-beker tegen FC Dordrecht. De Jupiler League-club staat er momenteel niet best voor met maar drie behaalde punten in zes wedstrijden.
In de stand nemen de spelers van de beruchte Krommedijk (tegenwoordig het GN Bouw Stadion) slechts de 14e plaats in met twee punten door een puntenaftrek eerder dit seizoen. Afgelopen weekend speelden de Dordtenaren nog spectaculair tegen FC Den Bosch maar trokken uiteindelijk wel aan het kortste eind (3-4).
De bekendste man van de groen-witten is spits Cecilio Lopes. Na wat omzwervingen die niet leiden tot veel succes is de spits weer terug op het oude nest. Voor FC Dordrecht was de aanvaller altijd trefzeker en geliefd bij de fans. Een beenbreuk bij SC Heerenveen zorgde echter niet voor zijn definitieve doorbraak. Een andere bekende speler is de andere spits Quekel die furore wist te maken bij FC Oss de afgelopen jaren.
In de Jupiler League staat ‘Dordt’ bekend als een aanvallende ploeg, 4-3-3 spelend en altijd uitgaand van eigen kracht. Met Marcel v/d Sloot, gehuurd van De Graafschap, als spelmaker, drie aanvallers en opkomende backs onder aanvoering van de trouwe supporters aan de Dijk Side kan het nog wel eens een lastig avondje worden voor Vloet en zijn mannen.
Of de NEC-trainer aantreedt met zijn sterkste elf is op het moment van schrijven nog niet bekend. Vermoedelijk zal Leroy George nog gespaard worden voor het duel tegen Feyenoord drie dagen later. Ook kan Vloet een signaal afgeven na de abominabele slechte eerste helft tegen AZ door anderen een kans te geven. Eén van de gegadigden op een hernieuwde kans bij de selectie is Erton Fejzullahu. De Zweed scoort erg makkelijk bij Jong NEC en zal zich graag weer laten zien bij NEC 1.